שיטת הבנייה המתועשת הובילה לפריצת דרך משמעותית ביותר בתחום עבודות הבנייה. מעבר לחיסכון אנרגטי והפחתה בזיהום האוויר ובנזקים שונים שמביאה עימה הבנייה הסטנדרטית באתר הבנייה ובסביבתו הקרובה, בנייה מתועשת חוסכת לנו בזמן יקר ואורכת, בממוצע, כשליש מהזמן המשוער לבניית אותו המבנה בדיוק, בשיטת הבנייה הקונבנציונאלית.
קודם כל, ולטובת אילו שלא מעורים בעולם הבנייה, מהי, למעשה, בנייה מתועשת?
בנייה מתועשת היא שיטת בנייה מודרנית וחדישה, המתאפשרת באמצעות כלים משוכללים וידע טכנולוגי חדש. הבנייה המתועשת היא שיטת בנייה, אשר מה שמאפיין אותה הוא, מבלי להיכנס לכל הפרטים הטכנולוגיים המסובכים, הוא הרכבה מהירה של חלקי בנייה אשר הוכנו מבעוד מועד במפעל. את חלקי מעטפת הבניין מכינים כאן מראש, על גבי שולחן העבודה, ואילו מורכבים לאחר מכן, האחד לשני, באתר הבנייה. זאת, בשונה משיטת הבנייה הקונבנציונאלית, המתבצעת מתחילתה ועד סופה, באתר הבנייה עצמו.
בנייה מתועשת- בונים קומה בשבוע!
בנייה מתועשת מאפשרת לנו לחסוך בזמן רב. אם בשיטה הקונבנציונאלית, זמן הבנייה המשוער עבור קומה מתקרב לחודש, אולי קצת פחות, בבנייה המתועשת ניתן לבנות קומה אחת בשבוע. היכולת להרכיב את החלקים השונים במפעל ולא באתר הבנייה, חוסכת המון זמן ומאפשרת בנייה נוחה בתנאים אופטימאליים.
האם בנייה מתועשת מאפשרת לבצע עבודות מדויקות יותר?
בהחלט. בנייה מתועשת מאפשרת לנו לבנות מבנים מדויקים יותר, משום ששוב, ברגע שאנו בונים את חלקי המבנה במפעל, על גבי שולחן עבודה ובתנאים סביבתיים אופטימאליים ומותאמים למלאכה, יותר קל לנו לבצע את העבודה ללא חת. באתר הבנייה, שלא תמיד אופטימאלי כסביבת עבודה עבור פועלי בניין, כל שנותר לעשות, הוא להרכיב את החלקים האחד לחברו, בדיוק מופתי.
חשדנות כלפי הבנייה המתועשת- מדוע ישנה חשדנות כלפי שיטת הבנייה הזו והאם היא מוצדקת?
באירופה המערבית היא כבר לא ממש קיימת, בישראל עדיין שם. אנשים רבים ממשיכים לחשוד בבנייה המתועשת, כשיטת הבנייה המפיקה מבנים בעלי בעיות בידוד תרמי ו/או אקוסטי. אכן, בשנות השישים והשבעים, ממש כששיטת הבנייה החלה להיראות, מבנים שנעשו באמצעותה סבלו מבעיות בידוד ברמות שונות. כיום, עברו מים בנהר ושיטת הבנייה המתועשת עומדת בכל התקנים, כמו כל שיטה אחרת, אם לא יותר.
מתי ניתן להשתמש בשיטה של בנייה מתועשת?
שיטה זו משתמשת גם לצורך בנייה של מבני תעשייה עבור תעשיות שונות ומגוונת (תעשיית התרופות, תעשיית המזון, תעשיית הביגוד ועוד), וגם לצורך בנייתם של מבני מגורים, משרדים ועוד.