עורכי דין נשאלים שאלות רבו בנושאים משפטיים, כגון לדוגמא המקרה הבא:
אני חירש ועיוור מלידה אני פונה אליך בשאלה האם את מטפלת במקרה כמו שלי והאם הוא מוגדר כמקרה של רשלנות רפואית.
הסיפור שלי הוא שאני עובד כ15 שנה ולפני שנתיים וחצי החלטתי לעשות תעודת עיוור עשיתי בדיקות מקיפות אצל רופאת עיניים מומחית למחלות עיניים מסוג כמו שלי ומילאה לי טופס בקשת לת.עיוור בטופס רשמה שהשדה ראיה שלי מצומצמת עד 10 מעלות בעין הטובה ובאותו יום הסבירה לי אישה על הזכויות שלי כעיוור ועל"פי הקרטריונים שבטופס בקשת ת. עיוור וצילום שדה ראיה אני כן עומד בקרטריון לקבלת דמי ליווי בדקתי באתר של משרד רווחה ונכון שכתוב שם מהם הקרטריונים לקבלת תעודת עיוור ודמי ליווי.
אני החלטתי להשאיר את הבקשה הגשתי מסמכים למשרד רווחה והוזמנתי לועדת בדיקת עיניים מטעם משרד הרווחה ועד היום לא קיבלתי שום מכתב שמודיע לי על זכאות ואני החלטתי להתקשר טלפונית ע"י הבן שלי והם אמרו שתעודת עיור יגיע לחיפה ועלי להגיע לקחתו ושאלתי מה עם דמי ליווי הם אומרים שלא מגיעה לי כי הרופא בועדה קבע שלא מגיעה לי
אז שלחתי מייל למשרד רווחה והסברתי לה הכל ןשאלתי למה לא מגיעה לי הרי השדה ראיה שלי עד 20 מעלות והיא החזירה אלי במיל שעלפי הרישומים שלהם שהשדה ראיה שלי מ15 עד 25 מעלות וזה לא נכון ואז אמרה שאשלח אליה את המסמכין וגם הופתעה שאני חירש וביקשה גם מסמך על חירשותי.
אני פונה אל עורכי דין רשלנות רפואית בכדי להבין מה מגיע לי ומה הסיכויום והאם אני צריך אותך ליצג מולם כי יש ביקורטיה.
כמו כן, הייתי בעבר במשך 60 יום באשפוז יום פסיכיאטרי בבי"ח חולים עקב ניסיון אובדני. עם סיום האשפוז הופניתי ליחידה לבריאות הנפש, למרות שביקשתי פסיכולוג הופניתי לעו"ס.
למן הרגע הראשון היא טענה שאני צריך סל שיקום. אמרתי לה שאני לא מעוניין בכך ורוצה טיפול אחר. אך היא הייתה בשלה ובמשך שנה וחצי הפצירה שוב ושוב כי עליי ללכת לסל שיקום. בתקופה מסוימת היא אף ניסתה להפנות אותי למוסד שיקומי.
ברצוני לציין עוד כי סיימתי שירות צבאי מלא, באותה עת למדתי תואר ראשון ועבדתי בחצי משרה, וניהלתי חיי חברה. נראה כי התעלמה לחלוטין ממצבי והחלטתה נבעה משיקולים לא ענייניים ולכן התלחתי לחפש עורכי דין רשלנות רפואית.
בסופו של דבר הקומה וועדה והתחלתי בתהליך מבזה ומשפיל שגרם לי נזק רב.
על מנת לקבל שיקום נדרשתי להוציא אחוזי נכות. אחרי שכבר השברתי עשיתי כל מה שאמרו, הייתי כבר מותש. קיבלתי 100% נכות נפשית.
ולאחר מכן מונתה מתאמת טיפול. במשך 7 חודשים לא קיבלתי אף עזרה קונקרטית, כי לא היה טעם בשיקום כלל. לפני כשבועיים הסתיימה תקופת השיקום ללא כל הצלחה.
היום אני שבור נפשית וחש מושפל מהמערכת, ומבכה שנת חיים שאבדה לי. נכון להיום עדיין איני עובד ומתקשה לצאת מהמצב שנוצר עקב ההפצרה שאלך לדבר שאינו מתאים לי כלל.
האם אני יכול לתבוע במקרה זה על רשלנות רפואית נפשית באמצעות עורכי דין.
זאת הייתה דוגמא לשאלה אחת מיני רבות אותן נשאלים עורכי דין רשלנות רפואית מדי יום.