אנחנו יודעות איך ללדת.
הגוף שלנו יודע מה לעשות.
הורגלנו לחשוב שלידה היא אירוע רפואי, מסוכן, חירומי וכואב, אך למעשה זה אירוע טבעי, נורמלי ובריא.
כמו שיונקות בטבע יולדות כמו כלבים, כבשים ופילות, עושות את זה בלי בתי חולים, אפידורל או מוניטור רציף, כך גם נשים. במידה וההיריון בריא והאמא בריאה והעובר בריא (נקרא "היריון בסיכון נמוך").
אז מה בעצם ההבדל ביננו לבינן? למה להן זה פשוט ולנו זה כל כך מסובך? אחת הסיבות היא שאנחנו יצורים אינטיליגנטיים. פשוט מאוד! פיתחנו "מוח חושב", הרציונליות שלנו. והמוח הזה, לא מצליח לחיות בשלום עם ה"מוח הקדום" שלנו, שהוא המוח הפרימיטיבי, האינטנקטיבי והחייתי שאחראי על פעולות פיזיולוגיות בסיסיות של הגוף שלנו. והוא גם זה שאחראי על ניהול הלידה בתוכינו.
וכשהמוח הפרימיטיבי שלנו, משתלט, הוא גם דואג לשחרור הורמונים שעוזרים לנו בתהליך, מקדמים אותו ומרגיעים אותנו. אותם הורמונים גורמים :
• לצירים ולידה
• לשיכוך כאב טוב יותר מכל סם כימי
• לאופטימיות ושמחה
• להתאהבות ביננו לבין התינוק שלנו ברגע הלידה.
• להנקה.
כדי שלידה תהיה בריאה ופיזיולוגית, חשוב שיתקיימו כמה תנאים והם הכרחיים כדי שהטבע שלך יוכל להביא את עצמו במלוא הדרו בשעת הלידה. שני המוחות האלה לא עובדים טוב ביחד. זה אחד על חשבון השני. וכדי שהמוח הפרימיטיבי שלנו יוכל לקחת את ההיגוי ולכוון את הספינה (הגוף שלנו, הנשים) מאוד מומלץ:
1.לא להתעסק בחישובים, בזמן, בניסיון לזכור דברים ואף כדאי להמעיט בדיבור ככל שאפשר.
2. לידה היא אירוע אינטימי- חשוב שיהיו בחדר רק מי שהאישה בוחרת שיהיה, כמה שפחות אנשים וכמה שיותר מוכרים וידועים מראש.
3. אווירה- לשמור על תאורה חשוכה ואווירה נעימה. תמיד מסתכלים עלי מוזר כשאני סוגרת את הארונות של התרופות, מזיזה מכשור רפואי שאינו בשימוש ומחשיכה את החדר. אבל זה עובד (יש לי אפילו יריעת בד שחור גדולה למי שממש רגישה לזה).
4. תמיכה אוהבת- תנאי הכרחי ללידה טובה. כי כדי שתוכלי להתמסר ללידה ולאפשר לגוף שלך לעשות מה שהוא צריך בלי לחשוב על זה. את חייבת להרגיש שאת במקום בטוח. מכיל. לא שיפוטי. תומך. שקט.
5. ביטחון ושקט- במין בועת הגנה שכלום לא יכול לקרות לך. כי הרי, כמו היונקים, אם אנחנו חשות בסכנה, אנחנו לא נלד. זה הרי לא הגיוני
6. לנשום לנשום לנשום- זה מפחית משמעותית את רמת הכאב, זה מחמצן את התינוק (פחות מצוקה),זה מחמצן את הרחם (עובד יותר אפקטיבי ופותח את הדרך לתינוק להיוולד), וזה מוריד רמות סטרס ואדרנלין בדם (ומאפשר להורמון הלידה, האוקסיטוצין, להיות וליצור צירים).
7. תנוחות זקופות- הפיזיולוגיה של הגוף מבקשת מאיתנו ללדת בתנוחות זקופות. בשום תמונה בהיסטוריה המתועדת באלפי השנים האחרונות, לא צוירה, צולמה או פוסלה אישה יולדת כשהיא שכובה על גבה. והסיבות הן רבות: כוח הכבידה עוזר לתינוק להיוולד יותר בקלות, האגן פתוח הרבה יותר כשנשענים קדימה (28% יותר פתוח), זרימת הדם טובה יותר לרחם והוא מתפקד טוב יותר, והחמצן לתינוק טוב יותר ופחות סיכוי למצוקה עוברית.
8. תנועתיות- לזוז, להסתובב, ללכת, להניע את האגן. לעשות מה שהגוף מכוון אותך. תקשורת עם העובר שבתוכך יעזרו לך לדעת מה לעשות כדי שהוא יוכל להיוולד יותר בקלות ויותר נכון. התנועתיות של האם, תורמת לתינוק להתבסס באגן נכון יותר, ומהר יותר.
**אין מניעה לקחת אפידורל (אם זה מה שאת מרגישה שיקל עליך ללדת) ועדיין לשמור על העקרונות האלו תוך כדי J. השיטות לכך, במאמר אחר....
כל אלו, עוזרים ללידה בטוחה יותר, בריאה יותר ומלאת שמחה הרבה יותר.
מאת: חופית מנו – לידה בידיים חמות
דולה , תומכת לידה. ליווי תהליכי היריון, לידה, והורות.