ביקורת יינות ישראליים במאראבו
עודכן בתאריך: 11.12.2012
על המדף אצלי בבית הצטברו יינות שחיכו עד לחזרתי מביקור נוסף שקיימתי בסין. בימים האחרונים הם עלו לטעימה ולביקורת.
תודה לשף יואב בר ממסעדת מאראבו המדהימה על האוכל המדויק והמרגש. שף יואב בר מגיש במסעדתו רק יינות ישראלים. רק המיטב שבמיטב, וטעימה זו היא ההוכחה שיינות טובים שותים עם אוכל טוב.
יקב ויתקין: מסע ישראלי אדום
בלנד של ענבי קריניאן, סירה וקברנה פרנק. 12 חודש בחבית.
יין מאוד אלגנטי, עם המון טעמי פרי בשל לצד חמיצות משובחת. פלפל ירוק רענן מנקה ומקרר את הפה אחרי הבליעה. עשבי התיבול עושים שמות, ולא מפסיקים לרגש בכל הרחה וטעימה. יין מורכב ובשל יותר מהמסע הקודם, וללא ספק הטיפול בקריניאן היה מבריק. שאפו.
המחיר 85 ש"ח
המנות שנטעמו עם היין: קלמרי על הפלנצ'ה; חומוס גרגרים חם עם כמון; פירה כוסברה, שקדים, בצל סגול, פלפל וצנונית. המנה הנוספת הייתה סיגרים של שרימפס עם בוטנים קלויים וריקוטה, איולי כוסברה ועירית.
כמו היין, אין ספור טעמים ותבלינים משובחים.
יקב תבור: אדמה, שיראז טרה רוסה 2010
12 חודשי חבית, 14.2% אלכוהול.
צבע היין ארגמן בוהק. יין מעודן ומאופק בטעמיו. פטל ואוכמניות, מעט עץ בקצוות. אחוזי האלכוהול יכלו להתמודד עם יותר עץ. אפטר טייסט חמאתי מאוד. בסך הכול יין קליל ונחמד.
המחיר 65 ש"ח
המנה שטעמנו עם היין: סינטה בתבלינים אקזוטיים, קרם חרדל, צלפים איטלקיים וצ'יפס בטטה, בלסמי ושמן זית.
יקב הרי גליל: מירון 2009
בלנד של סירה, פטי ורדו וקברנה סוביניון. 16 חודשי חבית. 15.5% אלכוהול.
צבע היין סגול שחור. ריחות טובים של פירות שחורים וסגולים מעט ריבתיים. יין חזק מאוד עם נוכחות מרשימה ואיזון טוב של עץ, אלכוהול ופרי.
היין שהה בכוס כמעט שעה עד שנפתח לגמרי. ללא ספק יין שיתיישן וישביח. נכון להיום, לאכול איתו מאכלים עתירי שומן.
המחיר 106 ש"ח
המנה המדהימה של ניוקי בקרם כמהין, קוקי סן ז'אק, פטריות ופרמז'ן, הייתה מטורפת עם היין הזה.
יקב גבעות: מצדה 2009
בלנד של קברנה סוביניון, מרלו, פטי ורדו. 21 חודשי חבית. 14.5% אלכוהול.
צבע היין סגול עמוק נוטה לשחור. יין עשיר מאוד בריחות של פרי בשל ומוצק, מעט אדמה בקצוות ועשבי תיבול רטובים.
בפה היין מורכב מאוד וכבד מאוד, עם נוכחות מרשימה של פרי אדום וטעם עץ נפלא. אחוזי האלכוהול נמצאים על מנת לתמוך בחבית ובפרי, ועושים עבודה טובה. יין מדהים.
המחיר 215 ש"ח
נכון, יקר, אבל לוקח בעיניים עצומות את המערה, ואת הלא מסונן של סגל, ואת קצרין.
המנה שהוגשה עם היין: סינטה עסיסית עם העצם, בדרגת עשייה מדיום רייר. הברשה קלה של רוזמרין, פלפל שחור ומלח.
יקב אדיר: שיראז כרם בן זמרה 2010
13 חודשים בחבית, 15% אלכוהול.
יין שחור אטום. ריחות משובחים של פירות בשלים מאוד, סלאמי מעושן, עשבי תיבול טריים ורטובים, ומעט ירוק בקצוות.
זה יין מאוד אלגנטי ומאוד עשיר בטעמים. מורכב ורציני. אפטר טייסט מפתיע ומענג מאוד, שמעניק קלילות וקרירות מאוד נעימה.
המחיר 90 ש"ח
המנה שהוגשה עם היין: פילה מוסר ים על ראגו עדשים, ירקות שורש קצוצים ואפונה טרייה. מנה משובחת.
יקב אדיר: פלטו 2009
92% קברנה סוביניון עם 8% שיראז. 20 חודשי חבית.
צבע סגול אטום. טעמי שזיף שחור בשל ריבתי, עם חמיצות נפלאה בשוליים, ומדי פעם קקאו מרוכז פורץ.
האלכוהול באף מעניק תחושה נעימה. בפה יש פרי טוב עם מינרליות קלילה, כשאת הכול עוטף עץ משובח נקי.
יין אלגנטי שצריך דקנטר כדי להביע את עצמו, או לחכות איתו כמה שנים בהן ללא ספק ישביח ויהיה יין מעולה.
המחיר 180 ש"ח
המנה שהוגשה עם היין: פילה לוקוס על קרם פירות ים. מנה גאונית.
יקב דלתון: מרלו רזרב 2010
16 חודשי חבית, 14% אלכוהול.
אני באופן אישי לא חובב מרלו צפוני, ומעדיף את הגידול באזור השפלה ובהרי יהודה. מרלו דלתון נבצר בסוף השבוע האחרון של חודש ספטמבר, לכאורה בציר די מאוחר, אבל לא של המרלו הצפוני שיכול למשוך עוד קצת. אף על פי שיש למרלו נטייה להבשיל מהר מאוד כשהוא מגיע לשלב הבשלות הראשוני, ולעתים תוך מספר ימים קטן, ולכן צריך לישון בכרם כדי לקבל החלטה לבצור.
אם בוצרים מוקדם, מקבלים רמת חומציות גבוהה על מנת שהיין יוכל להתיישן שנים רבות. אם בוצרים מאוחר יחסית, מקבלים מיצוי של פרי סמיך וארומה אופייניים.
צבע היין אדום עמוק ובוהק. ריח היין מענג במיוחד עם ארומות טובות של שזיפים בשלים, מעט ארל גריי, וריח חבית חדשה שמעניקה ריח תבלינים טריים ליין.
בפה היין סמיך מאוד וחמאתי מאוד. הפרי יושב טוב בפה, ואחוזי האלכוהל מעניקים לו תמיכה טובה. העץ החדש עשה טוב ליין, וזו בחירה אמיצה שצלחה הפעם. אפטר טייסט מינרלי מאוד מענג. יופי של יין.
המחיר 109 ש"ח
המנה שהוגשה עם היין: תבשיל בשר בסיר קטן ירקות שורש, פיטריות שלמות וציר מרלו וסילאן.
מאראבו היא מסעדת שף גורמה בלב הסיטי העסקי ברמת-גן, ופועלת כמסעדה אישית של יואב בר, המציגה מטבח ישראלי יצירתי, ששואב השפעות והשראות ממטבחים שונים באגן הים התיכון.
האוכל המוגש במסעדה הוא שילוב בין הטעמים הפשוטים והחמים מבית ילדותו של יואב בר באופקים, לבין מקצוענות קולינרית שנרכשה במוסדות מובילים בארץ ובעולם. הכול תוך שימוש בחומרי גלם מעולים.
שף אלון גונן מסעדת אל בריו, בית איש הענבים כתב באתר היין אדום או לבן