ביקורת יינות:
מאת שף אלון גונן
לאחרונה טעמתי את היינות החדשים של יקב קלו דה גת, פרי יצירתו של היינן איל רותם, ואלה רשמי מהיינות:
שנסון לבן 2011
בלנד של שרדונה, ויוניה וסמיון. יין חד, קריספי, ומאוד רענן כשהוא מאוד קר.
לאחר כמה דקות בכוס מתגלה בו הסמיון. הוא משתלט על השרדונה, והיין משחרר ארומטיות וטעמים מתקתקים על גבול הדבש. קצת חבל.
מחיר היין 90 ש"ח
שרדונה 2010
ניחוחות עץ מסיבי עם פרי הדר בוסרי, מעט חמאה בקצוות. האלכוהול שולט ומורגש בריח ובטעם, והוא כמעט משתלט על הפרי, שרק היותו מאוד בשל ומתוק מצליח להחזיק. יין שלא מוכן לשתייה .
מחיר היין 160 ש"ח
שנסון אדום 2011
בלנד מעניין של מרלו, סירה ומורבדר.
מתיקות טובה וחמיצות מאוד מאוזנת. ריחות בשלים של דובדבנים, ובקצוות מעט פירות שחורים ריבתיים. עפיצות טובה מאוד. היין אלגנטי ומעניין.
מחיר היין 90 ש"ח
הראל קברנה סוביניון 2010
תוספת קטנה של מרלו ופטי ורדו לענבי הקברנה סוביניון.
ארומות טובות של פרי אדום. בקצוות יש פלפל שחור ומעט ירקרקות. בטעימה היין מותאם לארומות, וגם בפה יש המון פרי אדום, עם משחק טוב של חבית ואלכוהול שלא מעיק.
פלפל שחור ומעט אספרסו באפטר טייסט. פה ושם מרגישים אדמה וטחב. יש תחושה של עולם חדש ביין. יין טוב, מרתק.
מחיר היין 119 ש"ח
הראל מרלו 2010
המון עשבי תיבול טריים, מעט זעתר בקצוות, פלפל שחור מתפרץ כל הזמן, אלכוהול שעוטף את הכול יחד ומעניק איזון מושלם.
חמיצות גבוהה שהופכת את היין הזה לנגיש מאוד לאוכל ים תיכוני. יופי של יין. מרלו אזורי במיטבו.
מחיר היין 119 ש"ח (במחיר כזה, כל שנותר זה להעמיס)
הראל סירה 2010
תוספת של 10% קברנה סוביניון לענבי הסירה.
מה שמאפיין את היין הזה, אלו המון ריחות שמתפרצים. שזיפים בשלים, פטל ריבתי, דובדבן שחור, מעט עשבי תיבול וקצת אגוז מוסקט.
היין מאוזן וברמת חמיצות טובה מאוד. העץ לא כל כך מורגש, וחבל. בסך הכול יין טוב אבל לא מרגש במיוחד.
מחיר היין 119 ש"ח
קלו דה גת עמק איילון 2008
בלנד של קברנה סובניון ו- 40% מרלו ופטי וורדו.
יין מורכב מאוד, עם ספקטרום טעמים וריחות רחב. עפיצות טובה וחזקה, אלכוהול בריא שמעניק גוף ועוגן לטעמי החבית בקלייה עדינה.
יין עגול בשל עם רמת חמיצות מעט נמוכה. אלגנטיות במיטבה.
מחיר היין 179 ש"ח
סיקרא מרלו 2009
יין בשל מאוד וחד מאוד, בעל מורכבות של טעמים מאוד רחבה. מתיקות אופיינית למרלו אזורי. המון דובדבנים, פלפל שחור ומעט ירוק. קצת זפת בקצוות, והמון עץ שבתחילה מנסה לשלוט, אבל מהר מאוד מוצא את מיקומו בין כל המורכבות הזו.
החמיצות נבנתה ביד יינן שהבין מה יש לו בחבית. שאפו.
אני נהניתי בכל לגימה של היין הזה. לדעתי זה המרלו הטוב ביותר שעושים היקבים בארץ.
מחיר היין 250 ש"ח
סיקרא סירה 2009
יין מאוד לעיס ומאוד מרוכז. לא יין למתחילים.
פירות יער שחורים ושזיפים בשלים, המון אספרסו וקקאו. פלפל ירוק באפטר טייסט. המון עוצמה והמון נוכחות.
לא פשוט לשתות אותו, אבל זה יין מאוד מרשים.
מחיר היין 250 ש"ח
שף אלון גונן מסעדת אל בריו, בית איש הענבים כתב באתר היין אדום או לבן