אם אתם מתגוררים בירושלים, ברמת הגולן או אפילו באחד מיישובי הגליל המערבי, סביר שמדי חורף אתם נאלצים לבחור בפתרונות חימום שונים כדי להתמודד עם הקור המקפיא והטמפרטורות הנמוכות. ואם אכן זה כך, אז סביר עוד יותר שחשבון החשמל שלכם מרקיע שחקים ובמקביל להתמודדות עם הקור, ישנה התמודדות נוספות – הוצאות כספיות גבוהות. איך תוכלו לחסוך בעלויות, לחסוך באנרגיה ולצד כל זה גם לעזור לשמור על איכות הסביבה? הנה כמה טיפים ועצות שימושיות, שיעזרו לכם לעשות זאת נכון.
• · בידקו את מידת אטימותו של הבית – על מנת ליהנות ממכשירי החימום ולמנוע בריחה של אוויר חם החוצה, בדקו את מעטפת הקירות החיצוניים של הבית ונסו לאתר מקורות שונים בהם או מהם יכול לחדור אוויר או לברוח החוצה. בין אם אלה חריצים, סדקים או אפילו מרווחים קטנים, הרי שהאוויר יכול בקלות רבה לברוח דרכם החוצה או לחדור אל הבית מבחוץ. במידה ומצאתם כאלה, איטמו אותם באמצעות סיליקון. בנוסף, הקפידו לסגור חלונות ודלתות בחדרים שאינכם נמצאים בהם, על מנת לאפשר לאוויר החם להתרכז במקום אחד.
• בחרו בפתרונות חימום חכמים ויעילים יותר – אחד הפתרונות היעילים ביותר לחימום הבית בחורף, הוא באמצעות רדיאטורים. מדובר במכשירים חסכוניים, בהשוואה לפתרונות חימום אחרים, השומרים על רמת לחות אידיאלית בבית ויוצרים תחושה נעימה מאד. בנוסף, אפשר לשלב במערכות החימום משאבות חימום מתקדמות, המנצלות את קרני השמש החמות לצורך חימום המים ומעבירות אותם בצינורות במערכת חימום תת ריצפתי. מים חמים זורמים בצינורות במערכת סגורה, או ישירות אל מערכת המים הביתית. זהו פתרון יעיל המאפשר לנצל משאבים קיימים ובמקביל גם לשמור על איכות הסביבה.אם אתם גרים בבית פרטי וברשותכם גם בריכת שחייהשנמצאת בשימוש גם בימי החורף, אזי, משאבת חום לבריכה יכולה מאד לסייע בידיכם ולהפוך את תחזוקת הבריכה לחסכונית יותר. מידע נוסף אודות שימוש חימום באמצעות משאבת חום, מחיר משאבות וניצול יעיל וחסכוני ניתן למצוא באתר....
• · עבו את קירות הבית שלכם – אם אתם מתגוררים במקומות קרים במיוחד ורוצים לשמור על טמפרטורה נעימה בחדר, עבו את קירות הבית, על מנת לשפר את בידודם ויעילותם. אפשר לעשות זאת באמצעות לוחות גבס או חומר מבודד במיוחד, אך לשם כך נדרש בעל מקצוע, המתמחה בכך. עיבוי הקירות מאט את קצה מעבר הטמפרטורה מבחוץ אל הבית ומאפשר לשמור על האוויר שבתוכו זמן רב יותר. כך אינכם נדרשים להפעיל את מכשירי החימום שעות ארוכות ויכולים לחסוך בחשמל.
• · השתמשו בחומרים סופגי חום – בין אם אלה השטיחים, הוילונות, הכריות או אפילו המפות שעל השולחן, בחרו בחומרים עבים, שמלבד יכולתם לשוות לכל חדר מראה חמים ונעים יותר, הם גם אוגרים חום בבית. שימוש בוילונות מסוג זה, מאט את בריחת האוויר החוצה או חדירתו של אוויר קר אל הבית. בנוסף, פיזור של אלמנטים עיצוביים שונים בבית, כמו כדים, פסלים או תמונות, מעכב את בריחתו של האוויר וכולא אותו טוב יותר.
• · הקפידו על בטיחות – מלבד ניצול נכון של משאבים קיימים והקפדה על מבנה אטום ומבודד, חשוב גם לשמור על בטיחות ולהקפיד להשתמש במכשור הרלוונטי בחורף באופן זהיר. הסכנה לדליקות בתקופת החורף היא רבה מאד וכדי למזער אותה כמה שניתן מומלץ להחזיק בבית באופן קבוע מטף לכיבוי אש או להתקין גלאי עשן. את הגלאי יש לבדוק באופן תדיר אחת לשנה ובעיקר רגע לפני שהחורף מגיע.
רונן שחר, מהנדס חברת גדיר מערכות, החברה המובילה בתחום של אספקה ותכנון מערכות לחימום מים באמצעות משאבות חום. www.gadir-systems.co.il, 03-9204877