מתי כדאי להיכנס למסגרת של דיור מוגן
ההחלטה להצטרף למסגרת של דיור מוגן, היא לגמרי אינדיווידואלית, והיא מתקבלת אצל כל קשיש בגיל אחר. יש קשישים, שמחליטים לעבור לבית דיור מוגן, כזוג, כשמצב הבריאות שלהם תקין והם עצמאיים לגמרי, אך מבינים, שמסגרת של דיור מוגן, תהיה הרבה יותר נוחה מבחינת שירותים שהם יקבלו, ומבחינה חברתית.
ישנם קשישים, שעוברים לבד לבית דיור מוגן, לאחר שבן הזוג הולך לעולמו.
הם מעדיפים לעבור למסגרת שבה הם יקבלו מגוון שירותים, כולל שירותים רפואיים.
גם אם מדובר בקשישים הנמצאים בבריאות טובה, אשר נזקקים לטיפול תרופתי עבור מחלות כרוניות, שאינן פוגעות באופן דרסטי בתפקוד שלהם, הם עדיין יעדיפו להתקבל למסגרת שבה, ניתנים להם שירותים רפואיים מסביב לשעון. וזאת מכיוון, שלאף אין תעודת ביטוח, מתי המצב הבריאותי שלו, עלול להתדרדר, בטח שלא מעל גיל 70.
אילו נושאים חשוב לבדוק לפני שעוברים למסגרת של דיור מוגן
בין הנושאים החשובים שקשישים ובני משפחותיהם בודקים לפני שהם מחליטים סופית לגבי הצטרפות למסגרת של דיור מוגן, הוא הנושא של השירותים הרפואיים הניתנים לקשישים בעת שהם שוהים במקום.
כעיקרון, בתי דיור מוגן מעניקים שירותים רפואיים שונים, כמו שירותי אחות ורופא במסגרת השירותים הרגילים, ושירותי חירום, במקרי חירום.
מומלץ למשפחה לבדוק, כשנאמר לה, שהמקום מעניק שירות רפואי שוטף, האם מדובר בשירות רפואי של 24 שעות ביממה, או לשירות רפואי הקיים באתר למספר שעות ביום בלבד. בדיקת הנושא עשויה להיות קריטית עבור בני המשפחה והקשיש, כי במידה ובית דיור מוגן, אינו מעניק שירות רפואי שוטף 24 שעות ביממה, הנהלת המקום, תזמין אמבולנס בעת הצורך, ומי שיחויב בעלות האמבולנס או של השירותים הרפואיים החיצוניים שהתקבלו, יהיה הדייר הקשיש.
כיצד תשמרו על הזכויות שלכם בבית דיור מוגן
הכניסה למסגרת של דיור מוגן, כרוכה בהרבה וויתורים עבור הקשישים. הם מוותרים על מקום המגורים הקבוע שלהם, על שגרה מוכרת של עשרות שנים, על שכונת המגורים שלהם, ועל השירותים הרפואיים שהם רגילים להם.
גם לאחר המעבר לבית דיור מוגן, הקשישים ממשיכים להיות חברים בקופות החולים שלהם, ויוצאים בהסעה מאורגנת לבדיקות ולתורים אצל רופאים מומחים, וכמובן שהם מקבלים במשלוח מיוחד את התרופות הקבועות שלהם.
אך השאלה הגדולה היא, מתי שהם לא חשים בטוב, כפי שזה יכול לקרות גם לאנשים צעירים, מי מטפל בהם ואת מי מזעיקים בעת חירום.
מה כדאי לבדוק לפני שחותמים על חוזה עם בית דיור מוגן
לפני חתימת החוזה עם בית דיור מוגן, חשוב לקרוא בין השורות, מה אומר החוזה.
האם אתם זכאים לשירותים רפואיים מסביב לשעון, כשהעלות של השירות כלולה בסכום החודשי שאתם משלמים, או שאתם צריכים לשלם אקסטרה, כשרופא או אחות נזעקים לטפל בכם?
אם הנושא חשוב לכם ביותר, עימוד על זכויותיכם, ואם בית דיור מוגן, אינו יכול להבטיח לכם שירות רפואי באופן שאתם מצפים לקבל אותו, עדיף לחפש מקום אחר, שכן יוכל לעמוד בדרישות שלכם.
דבר נוסף, שכדאי לבדוק אותו מראש, אך אינו חייב להיות קריטי, הוא המרחק של בית הדיור המוגן שאתם רוצים להתקבל אליו לבית חולים. האם קיים בית חולים בקרבת מקום, שבמקרה חירום, לא ייקח להגיע אליו באמבולנס, יותר מרבע שעה? אמנם, זה לא חייב להיות קריטריון קשיח, אבל לפעמים אם יש לכם כמה אופציות, כדאי לבדוק איזו מהן הנוחה והכדאית ביותר. לפעמים כמה דקות של עיכוב עד להגעה לבית החולים, יכולות להיות קריטיות כדי להציל חיים.