מה מצפה לנו בעת ההתייצבות בלשכת הגיוס?
בעת ההגעה ללשכת הגיוס תקבלו כרטיס מגנטי בעמדת הקבלה. כרטיס זה ילווה אתכם לאורך כל יום ההתייצבות, ותצטרכו להעביר אותו במחשב בכניסה לכל תחנה ותחנה. בעזרת הכרטיס משוקלל כל המידע הנאסף עליכם מכל תחנה לכרטיס הממוחשב.
להלן התחנות השונות אותן תצטרכו לעבור בעת ההתייצבות לצו הראשון –
תחנת אימות הנתונים – בתחנה זו על המועמד לשירות הביטחון לספר מעט על עצמו, משפחתו, תחביביו ועוד. לאחר מכן יש לענות על כמה שאלות אישיות. השלב הבא בתחנה זו הוא מבחן קצר הכולל מספר מילים קשות בעברית שעל המועמד להסביר. מבחן זה נקרא מבחן סימול עברית.
בדיקות רפואיות – בתחנה זו עוברים המתגייסים העתידיים לצה"ל מספר מבדקים רפואיים.
- במידה וקיימים אישורים רפואיים רלוונטיים (אשפוז, מחלה ועוד), חובה להביאם ולהציג אותם בפני הרופא. בסופו של תהליך תיקלטו במערכת הרפואה הצבאית, אליה תהיו שייכים במהלך השירות הצבאי.
הבדיקות המתבצעות בלשכת הגיוס
• בדיקות שתן.
• בדיקות דם .
• בדיקות ראייה.
- ייתכנו בדיקות נוספות בהתאם לרופאים שנמצאים במקום.
- ישנן תחנות מתמחות נוספות אליהן ישלח המועמד במידת הצורך.
קבלת הפרופיל הצבאי
לאחר המבדקים הרפואיים תקבלו את הפרופיל הצבאי שלכם. ציון הפרופיל מתבסס על סמך יום המיונים שעברתם במהלך הצו הראשון. בנוסף, הציון מסתמך גם על תוצאות הבדיקות הרפואיות.
הכנה לצו ראשון המבחנים הפסיכוטכניים
לאחר קבלת הפרופיל ניגשים המועמדים לשירות הביטחון לשלב המבחנים הפסיכוטכניים. מבחנים אלו מתחלקים לשלושה חלקים –
- מבחן מילולי.
- מבחן צורני.
- מבחן מתמטי.
תחנת הראיון האישי - זהו החלק האחרון ביום ההתייצבות. חלק זה אחרון ברשימת התחנות אך בעל חשיבות רבה לא פחות משאר התחנות. תוצאות הראיון האישי משפיעות ברמה רבה על ציון הקב"א הסופי. ציון הקב"א מכיל את הנתונים האישיים שלכם, הישגים לימודיים, השכלה וכו'. כל אלו משפיעים לבסוף על החלטת השיבוץ, התפקיד והמיקום בצה"ל.
ציון הקב"א מורכב משלושה גורמים עיקריים –
• ציון הדפ"ר – זה הציון המתקבל משלב המבחנים הפסיכוטכניים.
• ציון צד"כ – ציון הראיון האישי המתקבל על ידי המאבחן הפסיכוטכני.
• רמת השכלה – הישגכם הלימודיים וההכשרות שעברתם לפני הגיוס לצה"ל.
סיימתם את יום ההתייצבות, כעת השלב הבא
קחו נשימה ארוכה והירגעו. חשוב שתדעו בדיוק לקראת מה אתם עתידיים ללכת. תשאלו שאלות, תבררו והכינו עצמכם נפשית ופיזית לקראת יום ההתייצבות לצו הראשון. המבדקים הרפואיים מוכרים לכם משלל הביקורים שעשיתם בחייכם אצל הרופא. בנוגע למבחנים הפסיכוטכניים, אין להילחץ כלל וכלל. אלו מבחנים מוכרים בהחלט, יש להיעזר בסבלנות ולעבור אותם בקפידה ובחשיבה. מומלץ מאוד להתייחס ברצינות למבחנים, המבדקים, ולמאבחנים הפסיכוטכניים בלשכת הגיוס. הרבה נערים ונערות טועים בגישה שלהם כלפי הצו הראשון, ומגיעים ליום ההתייצבות ולמבחנים הפסיכוטכניים כאשר הם לא מוכנים בעליל. יום ההתייצבות הוא יחיד במינו, אין מועדי ב' ולא ניתן לחזור שוב ולתקן. הגיעו מוכנים כמה שאפשר, והביעו רצינות. התרכזו בעצמכם ואל תנסו לחקות אף אחד, גם אם נראה לכם שכך צריך לעשות על מנת להצליח במבדק מסוים. היו עצמכם ותהיו אמיתיים עם הצבא, בסופו של דבר זה ישתלם לכם מאוד.
בהצלחה לכולם.