סדרת מאמרים זו מציגה באופן ברור את המצבים בהם נזדקק לשירותי נוטריון, סמכויות הנוטריון כפי שהוצגו בראשית המאמר הקודם נשאבים מתוך החוק והתקנות.
במאמר זה נציג את המקרים בהם נזדקק לשירותי נוטריון:
ייפוי כוח, אימות חיים
בסדרת המאמרים הבאים נציג את המקרים בהם נזדקק לשירותי נוטריון:
תרגום מסמכים נוטריוני, תצהיר נוטריוני
בחלק הרביעי של סדרת המאמרים נציג את המקרים בהם נזדקק לשירותי נוטריון:
העדה על מסמך סחיר, אישור חתימה בשם תאגיד או אדם אחר, אישור נכונות של העתק מסמך, עריכת הסכם ממון בין בני זוג.
ייפוי כוח - כאשר ייפוי הכוח הוא כללי עוצמתו רבה יותר מייפוי כוח ספציפי וכך גם הסיכונים הכרוכים כתוצאה מכך עבור מייפה הכוח. ייפוי כוח יכול שיהיה בלתי חוזר ובכך אינו מוגבל בזמן. אולם, ייפוי כוח תקף ל 10 שנים וניתן לבטל אותו בעילות שונות ועל פי הודעות למיופה הכוח, בהתקיים מקרים מיוחדים. בנושא ביטול ייפוי כוח מומלץ להתייעץ בעו"ד על מנת שהמקרה הספציפי יובא לידיעתו לצורך בדירת זכאות בדבר האפשרות לביטול ייפוי הכוח. בד"כ עבור עריכת ייפוי הכוח ישולם לנוטריון שכר נפרד מהאישור הנוטריוני בדבר חתימה על ייפוי הכוח (שהינה פעולה נפרדת לעריכת ייפוי הכוח עצמו).
במקרים רבים פסל ביהמ"ש פעולות אשר נעשו בעזרת ייפוי כוח אשר לא היה תקף או היה פגום. כך, האחריות המוטלת על הנוטריון גבוהה ועליו לוודא כי כל התנאים המכשירים את ייפוי הכוח והחתימה עליו התקיימו.
ייפוי כוח לעריכת עסקאות במקרקעין מחייב שנוטריון יערוך אותו, כפי שמורה החוק. אולם, כאשר העו"ד אשר מבצע את העסקה עבור מייפה הכוח הוא מיופה הכוח, אין צורך שיהא הלה נוטריון. במקרה שמייפה הכוח מסמיך אדם אחר שאינו עורך הדין שמייצג אותו, לדוגמא: את עורך דינו של קבלן, אזי במקרה מסוג זה עליו לערוך את ייפוי הכוח במעמד נוטריון.
אימות חיים - כאשר נדרש מאדם להמציא אישור חיים ניתן להגיע למשרדו של הנוטריון לצורך הנפקת אישור זה או להשתמש בשירותי המשרד המעניק שירותי נוטריון לאישור חיים גם בבית הלקוח או במקום בו הוא נמצא.החובה המוטלת על הנוטריון במתן אישור מעיין זה הוא שהאדם המעוניין להנפיק את האישור יעמוד לפני הנוטריון ויזדהה, גם שמיעת קולו של מבקש האישור בטלפון אינה מספיקה לצורך כך. הנוטריון יוודא את זהות האדם הניצב מולו ככל יכולתו. מקרים בהם נדרש אדם להציג אישור זה יהיו בעת בקשתו לגמלת פנסיה, או לדוגמא כאשר הוא מבקש לקבל קצבאות על פי חוק נכי רדיפות הנאצים תשי"ז 1957,
המאמר מוגש באדיבות משה אלפסי ושות' משרד עורכי דין ונוטריון.