לא משנה מה סדר גודל האירוע ועל מה האירוע, כמעט בכל אירוע צריך לתת פתרון קולינארי למוזמנים, החל מימי הולדת של הילדים בגן וכמובן כל האירועים שמלווים אותנו אחר כך, בר מצווה, חתונה, עוד מסיבת יום הולדת.
מהו אירוע קטן
אירוע קטן מתייחס לכמות מוזמנים מצומצמת של עד כ 50 - 70 מוזמנים, ולא משנה היכן הוא נערך ומה טיבו, זה יכול להיות יום הולדת או ערב גיבוש מחלקתי מה שחשוב זה כמות המוזמנים.
כמובן לכל סוג אירוע צריך להתאים את התפריט המתאים גם לאופי האירוע וגם למוזמנים.
ההתייחסות לאירוע קטן צריכה להיות כמו לכל אירוע גם כאן יש צורך לעשות סקר שוק ולבדוק כל חברת קייטרינג מדוע היא טובה יותר מרעותה.
לרוב באירועים קטנים במיוחד באירועים משפחתיים מי שמוזמן לאירוע זה מהמעגל הראשון של המשפחה והחברים, וכמובן לא נרצה לצאת מבויישים כי חברת הקייטרינג לא סיפקה את השרות כפי שציפיתם לו, והאוכל לא היה טעים או היה חסר.
לכן כאשר אתם יוצאים לחפש חברת קייטרינג חשוב לדעת מספר דברים.
חלק מהשאלות ניתן למצוא עבורן תשובות באתר כגון רמת כשרות, ממליצים וגלריית תמונות וגלרית וידאו של הקייטרינג
• חשוב לדעת לא כל חברת קייטרינג מספקת שירותי קייטרינג לאירועים קטנים כאלו יש כאלו אשר מספקים שירותים לארועים של 100 מוזמנים ומעלה.
• בדקו את רמת הכשרות של חברת הקייטרינג והאם היא מספקת אתכם.
• מה התקציב שייעדתם עבור שירותי הקייטרינג. לא כל חברה עובדת בכל תקציב ניתן למצוא חברות המספקות תפריט ב 25 ש"ח וחברות שמחיר מנה אצלהן מתחיל מ 250 ש"ח וצפונה.
כמובן שזה בא לידי ביטוי באיכות חומרי הגלם, במנות הנבחרות, במוניטין של החברה וכיצד היא ממותגת בשוק.
• היכן יערך האירוע בצפון או במרכז, אין טעם להזמין חברת קייטרינג מאזור הצפון לאירוע אשר יתקיים ברחובות זה יוכל לייקר את העלויות, אלא אם אתם מכירים חברת קייטרינג מסויימת ולא משנה מה אתם רוצים שהם יספקו לכם את השרות ביום האירוע. בנוסף האם המקום שבו יערך האירוע יש ציוד נדרש כגון שולחנות וכסאות, ואם לא מה חברת הקייטרינג צריכה לספק.
מומלץ להזמין לפגישאת חברות הקייטרינג השונות במקום האירוע שגם הם יראו מה נדרש ויוכלו לתת גם טיפים לעיצוב וארגון המקום.
• סוג התפריט המועדף - האם אתם רוצים תפריט חלבי או בשרי, או בכלל בא לכם מגשי סושי ופירות ים, לא כל חברה מספקת את כל השירותים הללו, ויש חברות שיש להן התמחות מסויימת כגון חברות המתמחות באסאדו, או חברה המתמחה במטבח האיטלקי לא משנה אם מדובר בתפריט חלבי או בשרי כל עוד זה הגיע מאיטליה. לכן סוג חברת הקייטרינג הוא דבר חשוב לקבוע מבעוד מועד וכך להתחיל לחפש, הבחירה צריכה להיעשות ממספר שיקולים כגון אופי ושעת האירוע, אופי המוזמנים וכמובן בעלי השמחה, אם מדובר במשפחה צמחונית מין הסתם אסאדו לא תמצאו שם.
• ניסיון והמלצות - מי השף שעומד מאחורי החברה, מה הניסיון שלו במטבח, ומה הניסיון של חברת הקייטרינג באירועים קטנים.
אל תהססו לבקש ממליצים.
• צוות - מי יהיה נוכח באירוע האם גם הטבח הראשי יהיה נוכח או ששולחים מנהל אירוע שהוא אחראי על כל ההתנהלות השוטפת באירוע.
לאחר שקיבלתם הצעות מחיר נסו להשוות בין הצעה להצעה ולהבין מה ההבדלים בין ההצעות, בחרו לכם 2 - 3 הצעות ומשם תנסו כבר להתקדם הלאה ולבחור את החברה הרצויה.
להתראות בשמחות