רבים שואלים אותי מה ההבדל בין נפש לנשמה? ובכן בכדי לענות על שאלה זו אציג בפניכם חמישה גופים. תוכלו לדמיין את הגופים כהילות , שדות אנרגטים סביב גופכם , שאחראיות על תהליכים שונים בתוכינו.
הגוף הראשון הוא הגוף הפיסי , האחראי על התהליכים הפיסיים והביולוגיים.
הגוף השני הוא גוף המין , האחראי על היצרים והאינסטנקטים הראשוניים וההשרדותיים.
הגוף השלישי הוא גוף הרגש , האחראי על האמוציות והתגובות הרגשיות .
הגוף הרביעי הוא גוף המנטל, האחראי על התהליכים המנטלים והלוגיים שלנו , מה שנקרא המחשבות וניתוח מצבים.
הגוף החמישי הוא גוף הנשמה, שחובא בתוכו את היסטורית הנשמה.
ואחרונה זוהי הנפש , שאינני מגדירה אותה כגוף, מכיוון שאיננה מושפעת משאר הגופים שאמורים להיות בהרמוניה ואיזון.
אחזור לשאלה ההתחלתית. מה ההבדל בין הנפש לגוף הנשמה?.הנשמה היא נצחית , תמיד הייתה ותמיד תהיה. זהו ניצוץ שקיים בנו ומאחד ומחייה את שאר הגופים . במותנו הניצוץ הזה ממשיך הלאה למקום אחר, להתנסות אחרת .הנפש לעומת זאת היא זו שמגדירה אותנו בחיים האלו . היא החוויות שצברתם פה והיא גם תסתיים במותנו.
הגופים מורכבים המחוויות שצברנו בשנותינו הראשונות ומהחיים הקודמים. ככל שהיו יותר חוויות חיוביות שהעצימו אותנו, שכיוונו אותנו לייעוד והמהות האמיתית שלנו, כך הגופים יהיו יותר מאוזנים. באמירה מאוזנים אני מתכוונת שהתגובות שלנו יהיו מונעות ממקום יותר אמיתי ובריא עבורנו. לדוגמא , אם גוף המין דומיננטי , רב התגובות שלנו יהיו מונעות מהדחפים והיצרים , אלו יהיו תגובות אימפולסיביות , כמו של ילד שרוצה משהו עכשיו ואינו מווסת עם שאר הגופים, כמו הרגש המנטל הפיסי והנשמה.
התערבות כל הגופים כשהם מאוזנים ועובדים בצורה הרמונית בהחלטות אוטומטיות בחיינו מההחלטות הכי פשוטות להחלטות הכי חשובות יניבו מציאות רצויה, הרמוניה בחיינו ואורך כל גוף צורב לעצמו חוויות מהילדות על פי אותן חוויות או אמונות נוצרת התגבשות ומערכת יחסי גומלין בין הגופים. אנו מושפעים ומונעים על פי אותה מערכת יחסים . לעיתים ניתן לראות אנשים שגוף המנטל שלהם מאוד שולט וודומיננטי , בעקבות פגיעות רגשיות וחוסר איזון בגוף הרגש , המנטל לוקח פיקוד, כמובן ממקום של הגנה. האינטלקטואל של אותם אנשים יהיה גבוה במיוחד אך מבחינה רגשית הם עלולים להיות חסומים. במידה ויש חסימה או חוסר איזון בין הגופים זה יכול להשפיע על הגוף הפיסי והוא יתחיל להיות חולה או בכאבים. מה שניתן למנוע בעת איזונם.
לכולנו חשוב להיות בריאים, ההיבט שלנו הוא בעיקר פיסי, "העיקר הבריאות" כולנו מברכים האחד את השניה , לדעתי הבריאות תגיע מבפנים , עמוק בתוכנו, בנבכי נשמתנו ונפשנו . כמו שנאמר "נפש בריאה בגוף בריא".
ליאת דויטשר - מטפלת מומחית לתת מודע.