ספורט של אומניות לחימה התחיל להיות מקובל עקב הצורך של הגנה עצמית. בשנת 1984 התקיימה ועידה בסורבון שדנה במשחקים האולימפיים. בוועידה זו הגיעו להחלטה להכליל אל תוך המשחקים בנוסף גם אומנויות לחימה. נשים הורשו להשתתף במסגרת התחרויות באולימפידות גם בספורט של אומניות לחימה החל משנת 2004.
קרטה - כמה נושאים שחשוב לדעת
1. אין אפשרות להלחם במשחקי קרטה בנשק מכל סוג שהוא כמשמעות המילה קרטה שתרגומה היא , יד ריקנית וכלי הנשק היחידי בקרטה הוא רק הרגליים והידיים .
2. במסגרתם של לימודי קרטה מחנכים לכבד ולהעריך כל אדם , דבר המונח בשורש תורת הקרטה.
3. קרטההינו ענף ספורט נפוץ בארצות שונות. אישי ממשל, שחקנים, אישי תקשורת ועוד מתאמנים בספורט הקרטה.
4. אימון קרטה מתבסס על השימוש בכל האברים של גוף האדם ועל השליטה בהם. אימוני קרטה באים לידי ביטוי מבחינה פיזית על ידי בעיטה על ידי הרגל או אגרוף ביד אשר מונחים משליטה של המוח על הכוח הפיזי תוך כדי מתן כבוד לצד השני וריסון עצמי.
5. הביטחון העצמי עולה והמשמעת העצמית עולה ע"י אימוני קרטה. באמצעותן של אימוני קרטה אפשר לעמוד בהתמודדות עם בעיות של יום יום ופיתוח מוטוריקה . מצבם של ילדים שיש להם בעיות קשב וריכוז מסוגל להשתפר בצורה משמעותית באמצעותן של אימוני קרטה.
היאבקות – מספר עניינים שרצוי לדעת
1. האבקות היא אומנות לחימה עתיקה. האבקות זהו ענף של ספורט הקיים בתחרויות אולימפיות, יש לו פרסים רבים והצלחות.
2. המקום שבו מתקיים המופע של ספורט האבקות הוא בזירה עגולה על מזרון שהרוחב שלו שבע מטר, הקרב מתקיים בפיקוח שופט. למתאבקים יש בגדי ספורט בגוונים שונים אחד מהשני, מתמודד אחד לבוש בגד צמוד בצבע כחול ומתמודד שני לובש בגד הדוק בצבע אדום.
3. היאבקות מנוהלת בהתאם לחוקים ידועים, אסור ליריבים להכות איש את חברו, אסור ליריבים ללפות את הרגליים וכך גם אסור ללפות את העורף כיוון שיש חשש לחנק. יש רשות ללפות רק את הגוף בחלק העליון.
4. קרב היאבקות כולל שני סיבובים ובאמצע יש הפסקה של כמחצית הדקה בין סיבוב לסיבוב, הזמן הכולל של ההאבקות הוא שש דקות.
5. המנצח בקרב האבקות הינו זה שמרתק את כתיפיו ושכמותיו של חברו לקרקע לפרק זמן קצרצר.
אגרוף תאילנדי – 4 נושאים שצריך לדעת
1. אגרוף תאילנדי היא אומנות לחימה מזמן קדום שמגיעה מתאילנד.
2. הרבה מטיילים מכל העולם מוצאים עניין בספורט הידוע של אגרוף תאילנדי ובאים לתאילנד כדי לצפות בקרבות.
3. כל מי שרוצה להשתתף בתוכנית ספורט של אגרוף תאילנדי חייב להיות בעל כושר פיזי גבוה ביותר. בתוכנית האימונים מתאמנים המתמודדים בבעיטות עם שקי אגרוף. המתאמנים מפתחים כושר בדרגה גבוהה וסיבולת לב ריאה.
4. כדי לקחת חלק בספורט של אגרוף תאילנדי דרוש מעבר לכושר הגופני גם מחשבה ותכנון, צריך להפעיל את הראש והמוח ולתכנן מה יהיו הצעדים הבאים.