גירושין בצל ילדים עם צרכים מיוחדים
טיפול בילד עם צרכים מיוחדים כרוך בהתחייבות לכל החיים לעתים קרובות תמונה שמציגה מתח נוסף למערכת היחסים של ההורים אשר יכולה להגביר את הסיכוי לגירושין.
פתרון בעיות אלו אינטגראליות להסכם הגירושין, לרבות משמורת ילדים ,תמיכה מקצועית , גישה הורית, תמיכה בין בני הזוג וחלוקת רכוש, פתרון הסכסוך בין ההורים בהכרח מורכב יותר כאשר מעורבים ילדים בעלי צרכים מיוחדים.
קיימת מורכבות בקבלת החלטות משותפות לגבי טיפולו וחינוכו של הילד הממשיכות לדרוש תקשורת תכופה ומעמיקה בין עמיתים להורים. טיפולים רפואיים, טיפוליי אנשי חינוך. ילדים בעלי צורכים מיוחדים עשויים לדרוש כמות יוצאת דופן של תמיכה כספית, גם בבגרותם.
תוכניות ההורים צריכות להיות מותאמות לצרכיו של הילד יש להיות מוכנים ומסוגלים להתאים את ההתנהלות המשותפת לאורך זמן ובקצב התפתחותו של הילד. תהליכים לפתרון קונפליקטים ושינויים צריכים לעלות לשולחן הדיונים מראש ולפרטם בהסכם. התייעצויות עם ספקים הרפואיים וחינוכיים של הילד בניסיון לקבוע את צרכיו של הילד ולהגיע להסכמה. עקביות יכולה להיות מועילה במיוחד לילד עם צרכים מיוחדים ,הסכמי ההורות צריכים להיות מפורטים ולאיית מידע והוראות על מנת להבטיח ששני ההורים מסכימים באשר לשיטות ניהול ההתנהגויות של הילד, טיפולים, תזונה, צרכים סביבתיים או העדפות חיוניים. הזדקקות למטפל/ת מקצועי/ת, וייתכן שיצטרכו גם להבטיח שבתי שני ההורים מצוידים כראוי.
יש לקחת בחשבון את העלויות הצפויות לקבלת טיפול רפואי, מרשמים, בדיקות ,הערכות מקצועיות , חינוך מיוחד ו / או פרטי, חונכות, הכשרה מקצועית, ציוד, הסדרי דיור מוגנים והשלמת הכנסה. יתרונות ציבוריים זמינים לילד , כמו כן יש לבחון את ההשפעות של הילד בין בני הזוג ולנתח יתרונות וחסרונות אלו בזהירות רבה. אם אחד ההורים נושא את עיקר הנטל בטיפול יש להתחשב ביכולת ההפנמה של ההורה השני וכל מרכיבי ההתייחסות לנטל.
הטבות ממשלתיות וחובת מזונות על פי חוק רשאיות להיפסק ברגע שהילד מגיע לגיל הבגרות, אך הילד הבוגר ממשיך לדרוש תמיכה משלימה מההורים. בעוד שמדינות רבות חוקקו חוקים המאפשרים לבית משפט להורות על המשך תמיכה באנשים שאינם מסוגלים לחיות באופן עצמאי עקב נכות גופנית או נפשית, מדינות רבות מחייבות את ההורים להעניק תמיכה כספית רק עד שהילד מגיע 18 או 21 או בוגרים מבית ספר תיכון. להורים מומלץ להתייעץ עם מתכנן פיננסי לגירושין כדי לסייע בקביעת העלויות הצפויות ולדון בהקמה של אמון צרכים מיוחדים בעת הגירושים.
הורים שמוכנים לעסוק בתהליך גירושין שיתופי, יכולים ליהנות מתשומת לב, פרטיות אישית ויעילות פיננסית של גישור. מגשר יכול לעזור לצדדים להימנע מלהכיל דפוסים הרסניים של התנהגות שעלולה להחריף עקב התדיינות יריבה. וזאת על ידי שמירה על מיקוד בצרכים של הילד לאחר הגירושין. מימוש צרכים ניטראליים עם הסכם הורות, דינאמיקה משפחתית ואנשי המקצוע האחרים המעורבים יכולים להפחית את הפוטנציאל לקונפליקט בין ההורים ולפתור את הסכסוך בצורה יעילה יותר כאשר הוא מתעורר. כגון הסתכלות ניטראלית אובייקטיבית כמגשר או מתאם הורות יכול להיות כל הזמן בכוננות כדי לסייע בקבלת החלטות ותקשורת וכדי לעזור לנהל את ההתפתחויות, שינויים והסכמים, ולשמש "רכז" לאנשי המקצוע השונים העוסקים בחייו של הילד .
תקופת הגירושין יכולה להיות לחוצה , להוות משבר וקונפליקט. חשוב לכל ההורים כדי לשמור על האינטרסים של ילדיהם בחזית לתקשר באופן בריא ושיתופי, מעורבות של ילדים עם צרכים מיוחדים קשה הרבה יותר אך אפשרית כשהתהליך מתחיל בבגרות ההורים .
http://img.im/i/g1knl9
זיו שרון
גישור , בוררות ויישוב סכסוכים .
גישור- זו המילה החדשה ל"אני לוקח את החוק לידיים"ולא במובן שלהפר אותו.אלא אני בוחר לפתור את הסיכסוך בו אני נמצא לשביעות רצוני .היום אפשר גם אחרת ... ניתן להגיע להסכמות בשיתוף פעולה המעניק לכל צד את תחושת הביטחון השווה והמספקת, ללא צורך במלחמות מיותרות ויקרות.מוזמנים למסע להיות בעל היכולת לשלוט בגורל העצמי כי אחרי הכול הפרדוקס הזה אף פעם לא ייפתר "הכול צפוי - והרשות נתונה ".זיו שרוןמתמחה בגישור ובוררות בתחום המשפחה - גירושיןבתחום העסקי - חברות פרטיות וציבוריותבוגר גומא- גישור - פרקטיקום- גישור משפחה .specializing Divorce-Mediator
052-3393017
ziv626@gmail.com