אחד מהמנהגים היפים ביותר שלנו הוא אפיית חלה לשבת, ולא בכדי: למרות שהתהליך ארוך למדי (3-3.5 שעות), הוא ממלא את הבית בריחות טובים לקראת שבת, ומוסיף לארוחת השבת מאכל שבימים רגילים איננו אוכלים, והרי זוהי מהות השבת, לא?
המתכון הבא - משרת אותי דרך קבע, והתוצאה - נפלאה.
המתכון עושה שימוש בשמרים של שמרית, אולם אפשר בקלות להחליף את הקמח והשמרים - בקמח השמרים החדש של אוסם הנמצא כעת על המדפים.
לפני שמתחילים - חשוב להבין כי שמרים אוהבים מאוד סביבה פושרת עד חמה, ולא אוהבים בכלל מלח.
לכן - כדאי לתת לבצק לתפוח בסביבה חמימה למדי (אני מניחה את הקערה מעל המדיח כשהוא פועל ומייצר חום קל),
וכדאי להכניס את המלח אחרון - כך שיהיה לו מינימום מגע עם השמרים.
ולהכנה...
קודם כל - שריינו לכם 3.5 שעות בסביבת המטבח, כי התהליך לוקח זמן.
ועכשיו לחומרים:
1 קילו קמח
1 שקית שמרית
1/2 כוס סוכר (הוסיפו עוד כף או שתיים אם אתם רוצים יותר מתוק)
2 ביצים
כמעט 2 כוסות מים פושרים (לפי כמה שהקמח לוקח. הבצק לא צריך להיות דביק, ואם הוספתם יותר מדי מים, אפשר להוסיף שוב קמח)
1/2 כוס שמן
כף מלח
תהליך ההכנה:
ראשית יוצרים תערובת מכל החומרים חוץ מהמלח, ולשים אותה מספר דקות.
לאחר מכן מוסיפים את כף המלח ולשים עד לאיחוד. הבצק שלנו בשלב זה צריך להיות נוח לעבודה ולא דביק. אם הוא יותר מדי דביק - יש להוסיף מעט קמח עד שהוא כבר לא נדבק.
מכסים את הקערה במגבת ומניחים במקום חמים למשך שעתיים בערך.
בשלב זה הבצק אמור היה להכפיל את נפחו. אם הוא טרם הכפיל את נפחו - תנו לו עוד חצי שעה לתפוח. אם הכפיל - אפשר להמשיך לשלב הבא.
כעת מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. כל אחד מהחלקים יש לחלק ל-3 רצועות שוות, ולקלוע לצמה.
אם אתם רוצים חלה חגיגית יותר - אפשר לחלק כל חלק ל-4 רצועות, ולקלוע כמו בסרטון הבא:
http://www.youtube.com/watch?v=smgfBEHGjeA
מניחים את שתי החלות בתבנית אפיה, ומניחים להן לתפוח במשך שעה נוספת.
כ-15 דקות לפני שהשעה נגמרת מתחילים לחמם את התנור לחום של 180 מעלות.
אחרי שחלפה השעה, טורפים ביצה, מורחים את החלות בביצה טרופה ומפזרים מעל מעט שומשום.
מכניסים לתנור לאפיה של 35 דקות - עד שהחלות זהובות ויפות.
מוציאים מהתנור ומניחים לחלות להתקרר -עד לארוחה.
בתיאבון!
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.