הכרובית היא ירק שלא עושים לו חסד. משום מה הוא מקוטלג כקרוב משפחה של הכרוב, ולא בצדק.
בזכות המרקם הנימוח והטעם העדין - יש כל כך הרבה דברים מיוחדים לירק הזה, שכדאי לבדוק.
המתכון הבא - מתכון שתמיד מצליח - כרובית אפויה ברוטב, שנאפית בתנור והופכת לפריכה וטעימה ואפילו... דיאטטית.
אז ככה זה הולך:
המצרכים
1 כרובית גדולה מפורקת ושטופה 1 קופסה קטנה של רסק עגבניות 28% 3 כפות שמן זית כתית מעולה 1/2 כוס מים פושרים
2 כפות סילאן (דבש תמרים) 2 כפות סוכר חום
2 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב טריאקי (לחלופין אפשר לשלב כף סאקי וכף מירין או חומץ יפני) 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק 5 כפות מיץ לימון
2 כפות פפריקה מתוקה
אופן ההכנה:
• מרתיחים את פרחי הכרובית בסיר עמוק ומלא מים
• מסננים היטב ומניחים בתבנית אפיה
• מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב
• שופכים את הרוטב על הכרובית שבתבנית
• אופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך כשעה
• בזמן האפיה "משקים" משי פעם את הכרובית ברוטב שסביבה כדי שיספגו כל הטעמים
• כשהמאפה מוכן - הרוטב צריך להיות סמיך
מגישים לשולחן וזוללים.
בתיאבון!
נ.ב.
הכרובית האפויה ברוטב יכולה להוות ארוחה בפני עצמה ל-3 אנשים בערך, או כתוספת למנה עיקרית ל4-5 אנשים.
אם רוצים קצת לקצר זמנים או לחסוף עבודה - אפשר להכניס למיקרו את הכרובית במקום לבשל. כדי להכין במיקרו את השלב הראשון - עדיין צריך לשטוף את הכרובית ולהפריד לפרחים, אולם במקום סיר עם מים חמים, מניחים בקערה מתאימה למיקרו ומכסים בניילון למשך כ-8 דקות. מערבבים אחרי 4 דקות וממשיכים עד לסיום ה-8.
שימו לב לשטוף את הכרובית היטב, בשל חשש לשאריות חומרי הדברה.
הערך הקלורי של כרובית הנו נמוך למדי ועומד על 24 קלוריות ל-100 גרם, ולכן מאכל זה הנו דיאטטי למדי. הרטבים מוסיפים לו קלוריות, אולם הוא עדיין נשאר בצד הנכון של יחס עלות-תועלת לשומרי משקל. עבור מנה כזאת - בהנחה שהיא מתחלקת ל-4 סועדים באופן שווה יש לספור כ-250 קלוריות לאדם. :-)
וטיפ אחרון: אם רוצים לגוון, אפשר להכין את אותו המאפה משילוב של כרובית וברוקולי. את הברוקולי מכינים באותה צורה כמו הכרובית מבחינת זמן הבישול שלפני והאפיה בתנור, והשילוב בין הירקות עושה מנה מנצחת.
בהצלחה ובתיאבון עם המאפה המנצח הזה!
מיכל
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.