דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


כרובית אפויה ברוטב 

מאת    [ 23/02/2013 ]

מילים במאמר: 361   [ נצפה 8764 פעמים ]

הכרובית היא ירק שלא עושים לו חסד. משום מה הוא מקוטלג כקרוב משפחה של הכרוב, ולא בצדק.
בזכות המרקם הנימוח והטעם העדין - יש כל כך הרבה דברים מיוחדים לירק הזה, שכדאי לבדוק.

המתכון הבא - מתכון שתמיד מצליח - כרובית אפויה ברוטב, שנאפית בתנור והופכת לפריכה וטעימה ואפילו... דיאטטית.

אז ככה זה הולך:

המצרכים

1 כרובית גדולה מפורקת ושטופה 1 קופסה קטנה של רסק עגבניות 28% 3 כפות שמן זית כתית מעולה 1/2 כוס מים פושרים
2 כפות סילאן (דבש תמרים) 2 כפות סוכר חום
2 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב טריאקי (לחלופין אפשר לשלב כף סאקי וכף מירין או חומץ יפני) 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק  5 כפות מיץ לימון
2 כפות פפריקה מתוקה

 

 

אופן ההכנה:


    • מרתיחים את פרחי הכרובית בסיר עמוק ומלא מים
    • מסננים היטב ומניחים בתבנית אפיה
    • מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב
    • שופכים את הרוטב על הכרובית שבתבנית
    • אופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך כשעה
    • בזמן האפיה "משקים" משי פעם את הכרובית ברוטב שסביבה כדי שיספגו כל הטעמים
    • כשהמאפה מוכן - הרוטב צריך להיות סמיך

מגישים לשולחן וזוללים.

בתיאבון!

נ.ב.

הכרובית האפויה ברוטב יכולה להוות ארוחה בפני עצמה ל-3 אנשים בערך, או כתוספת למנה עיקרית ל4-5 אנשים.

אם רוצים קצת לקצר זמנים או לחסוף עבודה - אפשר להכניס למיקרו את הכרובית במקום לבשל. כדי להכין במיקרו את השלב הראשון - עדיין צריך לשטוף את הכרובית ולהפריד לפרחים, אולם במקום סיר עם מים חמים, מניחים בקערה מתאימה למיקרו ומכסים בניילון למשך כ-8 דקות. מערבבים אחרי 4 דקות וממשיכים עד לסיום ה-8.

שימו לב לשטוף את הכרובית היטב, בשל חשש לשאריות חומרי הדברה.

הערך הקלורי של כרובית הנו נמוך למדי ועומד על 24 קלוריות ל-100 גרם, ולכן מאכל זה הנו דיאטטי למדי. הרטבים מוסיפים לו קלוריות, אולם הוא עדיין נשאר בצד הנכון של יחס עלות-תועלת לשומרי משקל. עבור מנה כזאת - בהנחה שהיא מתחלקת ל-4 סועדים באופן שווה יש לספור כ-250 קלוריות לאדם. :-)

וטיפ אחרון: אם רוצים לגוון, אפשר להכין את אותו המאפה משילוב של כרובית וברוקולי. את הברוקולי מכינים באותה צורה כמו הכרובית מבחינת זמן הבישול שלפני והאפיה בתנור, והשילוב בין הירקות עושה מנה מנצחת.


בהצלחה ובתיאבון עם המאפה המנצח הזה!

מיכל

נכתב על ידי מסעדת רג'ינהמסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב