להכיר סוגי סכינים
רובנו נוהגים לחשוב על הסכינים כעל כלי מטבח שנראה יחסית אחיד בגודלו ובצורתו. לעתים אנו עושים חלוקה בין שני סוגי הסכינים המרכזיים - הסכין שמיועדת לחיתוך והסכין שמיועדת למריחה. בפועל, חשוב לדעת שיש משחה שלמה של סכיני מטבח שאפשר לבחור. כמובן שלא תמיד אתם חייבים לבחור את כל סוגי הסכינים באשר הן, ובכל זאת כדאי להכיר את כל הסוגים. לפעמים, אתם תגלו שאתם זקוקים לסכין ספציפית, אם אתם עוסקים בהכנה של מאכלים מסוג מאד מסוים. הבחירה בסכינים הללו תקל מאד על המלאכה שלכם, ותאפשר לכם לעבוד פחות שעות במטבח, ולעבוד בצורה קלה ופשוטה יותר.
כל הסוגים פרושים לפניכם
הנה כמה סכינים נפוצות מאד, שאפשר שאתם צריכים למטבח שלכם:
• סכין לחיתוך בשר - בשר שאיננו מבושל, יכול להיות מזון יחסית קשה לחיתוך. לכן סכין לחיתוך בשר כוללת להב גמיש וחד במיוחד, אשר מסייע גם לחתוך את הבשר היטב, וגם לפרק אותו. סכינים אלו יעילות מאד לכל מי שצריך להסיר חלקים כמו עצמות מהבשר, ובמקביל להסיר שכבות שונות מהבשר עצמו.
• סכין לחיתוך דגים - מדובר על סכין שכמו הסכין לחיתוך בשר, גם היא כוללת להב גמיש במיוחד. הגמישות של הלהב מאפשרת להוציא חתיכות של עצמות. המלאכה של פירוק דג היא אחת מהמלאכות המורכבות ביותר שיש, וצריך תמיד להקפיד שגם חתיכה קטנה של עצם לא תישאר בתוך הדג. הלהב הגמיש מאפשר לכם להגיע בקלות לכל חלקי הדג, ולהסיר את כל העצמות.
• סכין לחיתוך ירקות - מבין כל הסכינים, זוהי הסכין הקטנה ביותר שיש. סכין זו היא חדה למדי ובשל העובדה שהיא קטנה יחסית, היא נוחה מאד לחיתוך של פירות וירקות בצורה מהירה ופשוטה מאד. ניתן גם לציין תת-סוג של סכין זו שנקראת סכין טורנה. היא כוללת חלק מעוקל בקצה הלב, והיא מאפשרת חיתוך עוד יותר נוח, בצורה מהירה מאד.
• סכין לחיתוך לחם - מדובר על סכין ששונה מאד מסוגי סכינים אחרים. לסכין זו יש להב שאיננו חד אלא דווקא יותר משונן. הסיבה היא שהלהב המשונן מאפשר פריסה נוחה יותר של הלחם ושל מאפים מסוגים שונים. בניגוד לנהוג לחשוב, לא כל סכיני הלחם חייבות להיות בהכרח גדולות, וישנן גם סכיני לחם שניתן למצוא בגדלים קטנים יותר, כך שהן נוחות גם למשתמש הביתי.
ומה עם סכיני השף?
הזכרנו מספר סוגים שונים של סכינים, אבל לא דיברנו על סכיני השף. מדובר אולי על הסכין הראשונה שאתם צריכים לקנות, לפני כל סכין אחרת. סכיני השף הן גדולות יחסית, ואיתן אפשר לבצע בעצם מגוון רחב מאד של פעולות חיתוך לכל סוגי המאכלים שהזכרנו כאן. אז למה לקנות סכינים ייעודיות מעבר לסכיני השף? כי לפעמים אתם זקוקים בכל זאת לעבודה מקצועית עוד יותר שתהיה פשוטה במיוחד. אם לדוגמה אתם עוסקים בהכנת דגים כמעט כל יום - סכין לחיתוך הדג יכולה לסייע מאד. כנ"ל אם מדובר על עבודה מרובה עם בשר, ירקות, לחמים, וכיו"ב. ברגע שאתם עוסקים בהכנה של מזון ספציפי בתדירות גבוהה- סכין ייעודית תוכל לסייע מאד.
מאיה