*מתכון כשר*
שנים רבות אני מכינה לזניה בשרית, וזהו אחד מהמאכלים האהובים ביותר על בני ביתי, אולם... רק בשנה האחרונה - הסתדר לי המתכון, והוא עכשיו לדעתי פשוט מושלם.
לא נבזבז מלים לפני המתכון - אולם שימו לב לטיפים ולעצות אשר בסופו :-)
המרכיבים
• חצי חבילה של עלי לזניה
• חצי קילו בשר טחון (לאוהבי בשר אפשר להכפיל את הכמות, ולוותר על התרד)
• חבילה של עלי תרד שטופים וקצוצים (אם הוספתם בשר אפשר לוותר על התרד. אם אתם רוצים - אפשר להחליף את התרד בחציל קצוץ לקוביות)
• כשליש כוס שמן זית
• 1 בצל גדול קצוץ
• 3 שיני שום כתושות
• 4 עגבניות טריות חתוכות לקוביות (או קופסא של עגבניות מרוסקות)
• 3 כפות רסק עגבניות
• 2 כפות אבקת מרק עוף
• רבע כוס יין אדום (או 3 כפות רכז רימונים)
• כף סוכר
• מלח
• פלפל
הוראות הכנה - הבשר
• מחממים את התנור לחום בינוני גבוה 180 מעלות
• מטגנים חצי הבצל בכ-3 כפות שמן זית עד להזהבה
• מוסיפים את הבשר ומערבבים. ממשיכים לטגן הכל יחד עד שכל הבשר בצבע חום, ומעבירים לקערה את התערובת.
הוראות הכנה - הרוטב
• באותה המחבת - מטגנים את חציו השני של הבצל עד להזהבה
• מוסיפים לטיגון את שיני השום והתרד - אם יש
• אם החלטתם לשלב חציל במקום תרד - מטגנים את קוביות החצילים בקצת יותקר שמן
• אחרי שהתרד קצת מתרכך ומאבד נפח - מוסיפים את העגבניות, הרסק, היין (או רכז הרימונים), הסוכר, מעט מלח ופלפל, וכף מרק עוף
• מבשלים הכל יחד במחבת או סיר מכוסה עד שהתערובת אחידה וטעימה - כ15 דקות
הרכבת המנה
• מניחים שכבה של עלי לזניה בתבנית בינונית
• מעליה - מפזרים כחצי מהבשר, ומעליו - כשליש מהרוטב
• שוב שכבת עלי לזניה, חצי שני של הבשר ושליש מהרוטב
• ושוב שכבת עלי לזניה ושליש מהרוטב
ולסיום: בשמל כשר מעל הכל
• מחממים במחבת כשליש כוס שמן זית, כשליש כוס מים, שתי כפות קמח ושתי כפות אבקת מרק עוף
• מערבבים עד שכל העסק נהיה אחיד
• מוזגים מעל שכבת הרוטב העליונה של הלזניה באופן אחיד
• מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור לכ-30 דקות
• לאחר 30 דקות בתנור אפשר לתת עוד 5 דקות השחמה בלי נייר כסף
בתיאבון!!
יצא טעים? ספרו לי בתגובות :-)
טיפים נוספים:
1. כל עלי לזניה יתאימו, אני מאוד אוהבת את עלי הלזניה הירוקים של ברילה, פשוט כי יש להם טעם אחר והם קצת יותר עבים מהיתר.
2. אם אין לכם עגבניות טריות אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות משומרות. יש כאלה מסוג איטלקי שהוא הרבה יותר משובח.
3. לגבי רסק עגבניות - ככלל, תמיד עדיף כזה בריכוז 28BX, אבל גם 22 יעבוד.
4. אם יש לכם זעתר או אורגנו - הוסיפו כחלק מתיבול הרוטב, זה רק יוסיף
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.