פסח אצלנו הוא "חג הפשטידות". פותחים את הבוקר עם פשטידת תרד וגבינות, וסוגרים את הערב עם פשטידת בשר וחצילים - כולן עם מצות וכשרות לפסח.
מתכון זה - לפשטידת עלי מנגולד וגבינות לפסח, כזו שמתבססת על מצות רטובות, ונאכלת תוך שניות.
אפשר להחליף את המנגולד בתרד.
חומרים
• 6-7 מצות
• 1 ק"ג עלי מנגולד קצוצים דק
• 5 ביצים
• 400 גר' גבינה בולגרית
• 200 גר' גבינת קשקוול
• מעט מלח ופלפל
הוראות הכנה
• מרטיבים את המצות וסוחטים היטב
• מערבבים את כל החומרים בקערה
• מפזרים על תבנית שכבה דקה של קמח מצה
• מעל שכבת קמח המצה מפזרים את התערובת
• מכניסים לתנור ואופים בחום בינוני למשך כ-25-30 דק'
המתכון הוא מתכון מהמטבח הספרדי המסורתי - אותו קיבלתי מחמתי התורכיה. הוא בנוי על מתכון בסיסי של פשטידת מצות, ומערב בו במקרה זה - תרד או מנגולד. ניתן להכין את אותו המתכון לפשטידת חצילים וגבינות שיוצאת נ - ה - ד - ר - ת . כל מה שצריך לעשות - הוא להחליף את עלי התרד או המנגולד. בתערובת של בצל וחצילים שטוגנה עד לריכוך במחבת.
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.