פסח אצלנו הוא "חג הפשטידות". פותחים את הבוקר עם פשטידת תרד וגבינות, וסוגרים את הערב עם פשטידת בשר וחצילים - כולן עם מצות וכשרות לפסח.
מתכון זה - לפשטידת חצילים וגבינות לפסח, כזו שמתבססת על מצות רטובות, ונאכלת תוך שניות.
חומרים
- ? 6-7 מצות
- ? 3 חצילים
- 5 ביצים
- ? 400 גר' גבינה בולגרית
- ? 200 גר' גבינת קשקוול
- ? מעט מלח ופלפל
הוראות הכנה
• קולים את החצילים בתנור במשך כ-20 דקות, עד שהם רכים
• מוציאים מהתנור, מצננים, ומוציאים את ליבת החצילים מהקליפה
• מטגנים את הבצל עד להזהבה
• מוסיפים את החצילים לתערובת עם הבצל ומטגנים במשך מספר שניות נוספות
• מרטיבים את המצות וסוחטים היטב
• מערבבים את תערובת החצילים והבצל יחד עם כל יתר החומרים בקערה
• מפזרים על תבנית שכבה דקה של קמח מצה
• מעל שכבת קמח המצה מפזרים את התערובת
• מכניסים לתנור ואופים בחום בינוני למשך כ-25-30 דק'
בתיאבון!
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.