פסח אצלנו הוא "חג הפשטידות". פותחים את הבוקר עם פשטידת תרד וגבינות, וסוגרים את הערב עם פשטידת בשר וחצילים - כולן עם מצות וכשרות לפסח.
וכעת - הישר למתכון!
חומרים
• 6-7 מצות
• חצי ק"ג בשר בקר טחון (עדיף טרי טחון)
• 3 חצילים
• 6 ביצים
• 3 בצלים גדולים
• מעט מלח ופלפל
הוראות הכנה
• מרטיבים את המצות וסוחטים היטב
• קולים את החצילים בתנור במשך כ-20 דקות עד שהם רכים
• מטגנים את הבצלים עד להזהבה
• מוסיפים את הבשר למחבת ומטגנים עם הבצל עד שכל הבשר בצבע חום - שאין יותר צבע אדום בבשר בכלל
• מוציאים את בשר החצילים מקליפתו, ומערבבים עם תערובת הבשר במחבת לעוד כמה שניות
• מערבבים את כל החומרים בקערה (כולל המצות הסחוטות)
• מפזרים על תבנית שכבה דקה של קמח מצה
• מעל שכבת קמח המצה מפזרים את התערובת
• מכניסים לתנור ואופים בחום בינוני למשך כ-25-30 דק'
בתיאבון!
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.