מצה בריי בשבילי הוא מאכל ילדות. אז - היו מכינים אותו עם קצת גבינה צהובה, היום - אני מכינה אותו עם הרבה גבינות טובות ודברים טעימים, וגם בשביל הילדים שלי - זה לא פסח בלי מצה בריי ( או כמו שהם אומרים "מצה ברייט").
את המצה בריי אנחנו מכינים בדרך כלל לארוחת בוקר, ועד לסוף הפסח כולם מלקקים את האצבעות. אחד מהתכונות היותר נחמדות של המאכל הוא כי ניתן לארוז אותו בנייר כסף ולקחת לטיולים, לאכול באותו היום או אפילו יום אחרי!
המרכיבים
• 6-7 מצות
• כוס חלב
• 300 גר' גבינה בולגרית
• 5 ביצים
• 200 גר' גבינת קשקבל או פרמזן או גבינה צהובה
• 50 גר' חמאה
• מעט מלח
• מעט פלפל
אופן ההכנה
• שוברים את המצות לשברים קטנים, ומרטיבים בחלב
• מפרקים לתוך התערובת את הגבינה הבולגרית ומגררים את הקשקבל
• מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים
• מחממים את החמאה עם מעט שמן זית על מחבת גדולה
• לאחר שהמחבת חמה - מכניסים את התערובת ומשטחים, סוגרים במכסה
• מחממים במשך כ-5 דקות על חום בינוני של כיריים, ומציצים מתחת למצה ברייט כדי לראות מתי הוא שחום
• לאחר כ-5 עד 8 דקות הופכים בעזרת צלחת וממשיכים לחמם כ-5 דקות נוספות
חותכים לפרוסות כמו עוגה עגולה, מגישים לשולחן, עם חזרת או שמנת ליד, ואם נשאר - אורזים בנייר אלומיניום ולוקחים לטיול.
בתיאבון!
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.