חרוסת היא אחד מהמאכלים המרכיבים את צלחת ליל הסדר, וחייבת להיות נוכחת על כל שולחן סדר. בנוסף לכך שהיא חייבת להיות שם - היא יכולה גם להיות טעימה כמו שלא תאמינו...
בגלל השוני הגדול בין סוגי החרוסת בכל שולחן, במיוחד לכבוד פסח אספנו עבורכם כמה מתכוני חרוסת מוצלחים במיוחד:
1. חרוסת ספרדית
המרכיבים:
• 1/2 כוס שקדים
• 1/2 כוס אגוזי מלך
• 1/2 כוס צימוקים
• 1/3 כוס יין אדום מתוק
• 3 כפות גדושות ממרח תמרים
• 1 כפית קינמון
• מצה
אופן ההכנה:
• טוחנים יחדיו את כל המרכיבים מלבד היין.
• מוסיפים את היין תוך לישה עד שמתקבלת עיסה לא דביקה ונוחה לעיבוד.
• יוצרים כדורים קטנים (קצת יותר גדולים מגולות למשחק) מהעיסה ומסדרים על מגש.
2. חרוסת פרסית
המרכיבים:
• 250 גרם תמרים מגולענים (אפשר ממרח תמרים)
• 100 גרם צימוקים בהירים
• 150 גרם צימוקים שחורים גדולים מאוד
• 100 גרם פיסטוקים קלויים, לא מומלחים
• 100 גרם אגוזי מלך קלופים
• 100 גרם אגוזי לוז
• 100 גרם קשיו
• תפוח עץ
• בננה
• אגס
• יין אדום מתוק
• חומץ
• תערובת תבלינים: קינמון, הל, זנגוויל וציפורן טחונים
אופן ההכנה:
• טוחנים יחד את כל האגוזים עד שמתקבלים פירורים דקים. מוסיפים את הפירות וטוחנים.
• מוסיפים יין מתוק ומעט חומץ לפי הטעם לתערובת (הטעם שמתקבל צריך להיות חמצמץ ומתוק).
• מוסיפים תבלינים: הרבה קינמון, קצת פחות הל ומעט זנגוויל וציפורן. מתחילים להוסיף מעט, טועמים ומוסיפים עוד אם צריך.
3. חרוסת טורקית
המרכיבים:
• 1 כוס צימוקים שחורים
• 1 כוס תמרים
• 50 גרם פרוסות תפוח מיובש
• גרידה ומיץ מתפוז אחד
• 1 תפוח קלוף וחתוך לשמונה
• דבש לפי הטעם
אופן ההכנה:
• משרים את הצימוקים והתפוח המיובש במים למשך לילה.
• מסננים את הצימוקים והתפוח מהמים, מגלענים את התמרים ומניחים את הכל בסיר יחד עם פרוסות התפוח הטרי.
• מוסיפים חצי כוס מים, מביאים לרתיחה, מורידים את הלהבה ומבשלים על נמוכה עד שהתפוח מתרכך (כ-10 דקות).
• מסירים מהאש וטוחנים את תכולת הסיר, מוסיפים את המיץ וגרירת התפוז וממתיקים עם דבש לפי הטעם.
4. חרוסת תימנית
המרכיבים:
• 1 חבילה תמרים מגולענים
• 250 גרם שומשום קלוי טרי (אפשר גם לקלות שומשום טרי על מחבת למשך 10 דקות לפני ההכנה)
• 150 גרם שקדים קלויים
• 2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורר דק
אופן ההכנה:
• למשך לילה אחד - מניחים את התמרים בכלי מתאים, מוסיפים מים בכמות כפולה מכמות התמרים.
• למחרת, מרתיחים את התמרים והמים ומבשלים על אש גבוהה תוך ערבוב כרבע שעה.
• טוחנים את השומשום והשקדים במעבד מזון ומוסיפים אותם לסיר יחד עם הג'ינג'ר.
• מבשלים על אש נמוכה שעה, ומערבבים מדי פעם. התערובת צריכה להגיע למרקם מעט צמיגי.
בתיאבון!
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.