פרג ופסח הולכים אצלי יחד. אחד מהתענוגות הגדולים של ארוחת ליל הסד'ר - הוא לקנח בעוגת פרג עשירה וטעימה. חשבתי - לשתף אתכם בתענוג.
המתכון הזה הוא פרווה - ויכול להתאים גם לאחר ארוחה בשרית. אם רוצים - אפשר לשים 150 גר' חמאה מומסת במקום השמן, ולקחת את המתכון למקום אחר, אבל חלבי :-)
אז ככה זה הולך..
חומרים
• 5 ביצים מופרדות
• 3/4 כוס שמן
• 11/2 כוס סוכר
• גרידת לימון מלימון שלם
• 200 ג' פרג טחון
• 100 ג' שוקולד מריר מגורד על פומפיה
• 1 כוס קמח מצות דק מעורבב עם שקית אבקת אפיה
• אפשר להוסיף 100 ג' אגוזים שבורים באופן גס או טחונים
• חצי כוס יין אדום מתוק או חצי כוס מיץ תפוזים.
הוראות הכנה:
• להקציף את הביצים עם הסוכר עד להיווצרות קצף קשה (לא חייבים להפריד חלבונים מחלמונים)
• להוסיף בהדרגה את השמן + גרידת הלימון+ שוקולד מריר מגורר+ אגוזים (אם רוצים)
• להוסיף לסרוגין קמח מצות ויין אדום או מיץ תפוזים.
• ניתן לאפות בתבנית עגולה, קוטר 26, או בשתי תבניות אינגליש.
• לאפות משך כארבעים דקות בחום בינוני. עד אשר קיסם יוצא יבש
בזמן שהעוגה נאפית יש שתי אפשרויות לציפוי: קרם שוקלד או רוטב תפוזים לקרם שוקולד ניתן להמיס 100 ג' שוקולד מריר עם שמנת מתוקה ולשפוך על העוגה אחרי שהתקררה. אפשרות אחרת היא להרתיח חצי כוס מיץ תפוזים + חצי כוס מים + חצי כוס סוכר - לצמצם עד שהופך להיות רוטב סמיך יחסית ולשפוך על העוגה בעודה חמה. להגיש בסוף הארוחה, ולחכות למחמאות! בתאבון!
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה