חלק גדול מהמטופלים שמגיעים אלי לקליניקה סובלים מעצירות. חלקם חי עם העצירות כמצב נתון ולחלקם, יציאה אחת ליומיים-שלושה במקרה הטוב נראית כמצב נורמלי...
עצירות מוגדרת כקושי במעבר צואה או כעצירה מוחלטת של הצואה. לרוב מתלווים לעצירות תופעות נוספות כגון גזים, נפיחות בבטן, כאבי בטן, כאבים במתן צואה ועוד... מלבד לתסמינים הנלווים, ידוע כיום כי צואה שנשארת במעי הגס זמן רב, גורמת לספיגה חזרה של חיידקים וחומרים רעילים למערכת הדם, מה שגורם לבעיות בריאותיות נוספות וחמורות יותר. כגון: בעיות עור, דלקות מפרקים, ספיגה לקויה של חומרי מזון, ריח רע מהפה, עליה במשקל, תסמונת המעי הרגיש, עייפות, דיכאון ועוד...
במצב תקין, לאדם יש 1-3 יציאות ביום. ללא מאמץ או כאב, במרקם לא רך ולא קשה מדי. פחות מיציאה אחת ליום מוגדרת כעצירות.
אחת הסיבות העיקריות לעצירות היא תזונה לקויה ומחסור בשתייה. בימינו, התזונה הנפוצה היא תזונה עתירה בשומן, דלה בסיבים ובנוזלים, מה שהופך את בעיית העצירות לנפוצה מאוד.
סיבות נוספות לעצירות: סטרס, תפקוד לקוי של מערכת העיכול, חוסר בחיידקים ידידותיים, חוסר במגנזיום בדם, דלקות מעיים, תת פעילות של בלוטת התריס, נטילת תרופות מסוימות ועוד...
האבחון והטיפול הנטורופתי
האבחון הנטורופתי מתבסס על תשאול, בדיקות דם ואבחון אירידולוגי. באמצעות התשאול, ניתן ללמוד על אורח חייו של המטופל הכולל תזונה, פעילות גופנית, לקיחת תרופות, מידת סטרס ועוד.. בשילוב עם תוצאות של בדיקות דם להסיק על חסרים תזונתיים, תפקוד מערכת העיכול והמערכת ההורמונאלית.
באמצעות האירידולוגיה, ניתן לאבחן בין היתר את מבנה מערכת העיכול, הספיגה במערכת העיכול, הימצאות של טפילים או חיידקים, מידת הסטרס ועוד..
הטיפול הנטורופתי יינתן בהתאם לאבחון. מבין דרכי הטיפול: שינוי תזונתי, תוספי תזונה/צמחי מרפא לחיזוק מערכת העיכול/לטיפול בחסרים תזונתיים/לשיפור הספיגה, פרחי באך/צמחי מרפא לטיפול בסטרס ושינוי אורח החיים לבריא ומאוזן יותר.
באופן כללי, מומלץ לעבור לתזונה עשירה בסיבים תזונתיים. יש להרבות באכילת דגנים מלאים כגון: אורז מלא, שיבולת שועל, חיטה מלאה וכו', קטניות כגון: עדשים, אפונה, שעועית יבשה, אזוקי, מאש וכו'. בנוסף, יש להרבות באכילה של ירקות ופירות ולהרבות בשתייה.
ענבל ברדוגו
נטורופתית N.D
href="mailto:inbalber@gmail.cominbalber@gmail.com">">inbalber@gmail.com
www.inbal-nd.co.il