כשהייתי ילדה, יכול לבחור בפסח בין עוגיות קוקוס לעוגיות בוטנים לעוגיות יין, וזה לא היה רע כל כך...
היום - יש מגוון אדיר של מתכוני עוגיות לפסח, ובכל זאת - אני מוצאת את עצמי מחפשת את המתכונים של פעם, אלה שקל להכין ומזכירים לי את עצמי לפני שנים :-)
המתכון הבא - מתכון "קלאסי" לעוגיות קוקוס לפסח. צריכות לצאת מהמתכון כמה עשרות של עוגיות, כ-50-60.
מרכיבים:
• 2 כוסות סוכר
• 6 חלבונים
• 400 גרם פתיתי קוקוס
• 1 כף קמח מצה דק, מנופה
• 1 כף קמח תפוחי אדמה
• עטרות נייר בינוניות
אופן ההכנה:
• מקציפים את החלבונים והסוכר במהירות גבוהה עד לקבלת קצף נוקשה, כזה שאפשר להפוך אותו בקערה בלי ליפול..
• לאט, לאט - מוסיפים את הקוקוס, קמח המצה וקמח תפוחי האדמה לקצף, ומקפלים בעדינות פנימה. הקפידו לבצע בכמה מהלכים, ובכל פעם להטמיע את החומרים בקצף על מנת שלא ישבר.
• מסדרים בתבנית את עטרות הנייר, ובעזרת שקית זילוף (או כפית), ממלאים כל עטרה בתערובת שיצרנו.
• מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
• אופים 50-45 דקות.
• מצננים ושומרים בצנצנות זכוכית אטומות.
בתיאבון!
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.