שוקולד הוא אחד מהתענונות הגדולים של החיים בשבילי, ובפסח - כשנעלמים להם כל בצקי השמרים למיניהם, הוא הופך לתענוג אף יותר גדול.
המתכון הבא- מציג את השוקולד של פסח במיטבו: טעים, מתוק, בטעם של עוד!
וניגש לעבודה..
חומרים:
• 100 גרם חמאה
• 200 גרם שוקולד מריר
• 1 כפית נס קפה
• 5 ביצים
• 1 כוס סוכר
• 1 כוס קמח מצה
• 1 כפית אבקת אפייה
אופן הכנה:
• מדליקים את התנור על חום של 170 מעלות
• ממיסים במיקרו או במארי-בן את החמאה, השוקולד ונס הקפה (60 שניות במיקרו וערבוב עד להמסה, או במרי- בן שהוא סיר בתוך סיר מלא מים רותחים)
• מקציפים 5 ביצים ו-1 כוס סוכר לקצף בהיר, מבריק ונוקשה למדי. כזה שנדבק טוב טוב לאצבע
• מחברים בין תערובת הביצים לתערובת השוקולד לאט לאט - על מנת שלא לשבור את הקצף
• מוסיפים לתערובת הביצים והשוקולד את קמח המצה ואבקת האפייה
• מוזגים את התערובת לתבנית
• אופים במשך כ-35 דקות.
• לאחר 35 דקות, בודקים עם קיסם האם הבראוניז מוכנים
• מצננים ופורסים לקוביות.
בתיאבון!
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.