את הקיצ'רי הכרתי לראשונה במסעדה אופנתית בתל אביב, והוא הוגש עם ביצת עין מטוגנת מעל.
במתכון הזה אין ביצת עין (אתם יכולים פשוט להוסיף אותה), אבל כל הטעם והוויטמינים - כמו במתכון המקורי.
מרכיבים:
• 1 כוס אורז פרסי או בסמטי
• 1/2 כוס עדשים כתומות
• 50 גרם חמאה (אפשר להחליף בשליש כוס שמן זית אם רוצים שיהיה פרווה)
• 10 שיני שום כתושות
• כף כמון
• 1/4 כפית פלפל שחור
• 1 כפית מלח
• 1 כף גדושה רסק עגבניות
• כוס וחצי של מים
אופן ההכנה:
• משרים את האורז והעדשים במים במשך כחצי שעה, ומסננים טוב
• מחממים את החמאה בסיר שיתאים גם לאורז.
• מוסיפים את הכמון והשום ומטגנים רק עד להזהבת שיני השום.
• מוסיפים לסיר את העדשים והאורז המושרים והמסוננים, ומערבבים היטב
• מתבלים במלח, פלפל ורסק עגבניות
• מוסיפים מים ומביאים לרתיחה
• מקטינים את האש ומבשלים עד אידוי הנוזלים (10 דקות לערך)
• לאחר אידוי המים מערבבים היטב את האורז - אבל בעדינות כדי שלא ישבר
• משבלים עוד 10 דקות, מכבים את האש ומשאירים את הסיר לנוח במשך כ-10 דקות נוספות
• מגישים חם. כאמור - אפשר להניח מעל ביצת עין.
בתיאבון!
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.