זוכרים את האורז האדום שהאמהות שלנו היו מכינות כשהיינו ילדים?
איכשהו - המאכל הזה נעלם. חיפשתי וחיפשתי, ומצאתי - מתכון מעולה לאורז אדום, המכיל גם ירקות וגם פחמימות, והילדים לא מפסיקים לאכול. טוב נו, גם הגדולים.
המתכון מספיק ל-6 מנות תוספת, או 4 מנות עיקריות
מרכיבים:
• 2 כוסות אורז
• 2 עגבניות קצוצות (עדיף לקלף אחרי חליטה במים רותים)
•
• 1 בצל בינוני קצוץ
•
• 1 כף פפריקה מתוקה
•
• כפית שטוחה מלח
•
• חצי פלפל שחור
•
• 4 כוסות מים רותחים
•
• 3 כפות שמן קנולה או זית
אופן ההכנה:
• מטגנים את הבצל עד שמתחיל להזהיב
• מוסיפים את העגבניות, ולאחר ריכוך מועכים אותן למחית במזלג
• מוסיפים את האורז ומטגנים במשך כ-2 דקות
• מוסיפים את המים הרותחים ואת התבלינים
• מכסים את הסירומבשלים על להבה נמוכה כ-20 דקות
• מכבים את האש, מערבבים בעדינות
• מכסים את הסיר וממתינים כחמש דקות
בתיאבון!
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.