"שמחה רבה, שמחחה רבה אביב הגיע פסח בא" ויחד עם השמחה מגיע גם ליל הסדר. ארוחת ליל הסדר מלחיצה הרבה אנשים ובמיוחד אנשים עם הפרעת קשב. איך מתארגנים על "המבצע" לארח את החמות? איך מגיעים בזמן לארוחה? אז מה עושים? ליקטתי עבורכם 5 טיפים שיעזרו לכם לעבור את ליל הסדר בשלום ואפילו להשאר לספר על כך לדורות הבאים....
1. איך להגיע בזמן לארוחה זה אחד האתגרים של מי שמתארח. אז מה עושים?
• חשבו מראש כמה זמן לוקחת הדרך? כמה זמן אתם צריכים להתארגן לפני היציאה? כולל המריבות מי יהיה הראשון במקלחת, וכמה זמן לוקח לבת המתבגרת שלכם להתארגן. קחו בחשבון שיש פקקים והוסיפו מקדם ביטחון לזמן.
• מומלץ לבחור בגדים מראש ולא בערב החג עצמו אחרת אתם עלולים לגלות שהחולצה שרציתם ללבוש נמצאת בכביסה.
• את המתנה שהכנתם למארחת שימו מראש ברכב כך לא תשכחו אותה בבית.
2. איך מתארגנים אם הפעם התור שלכם לארח?
• קחו פנקס קטן וערכו בו רשימה של כל הדברים שיש לסדר לקראת ליל הסדר.
• רישמו בראש כל דף פעולה שעליכם לעשות ומתחת לה פירוט .למשל, קניות ובדף מתחת מה אתם צריכים לקנות או להביא ציוד ומתחת רישמו ממי ומתי אתם מביאים את הכיסאות. מומלץ לפנות לעצמכם זמן בשקט לשבת ולהכין את הרשימות. חיזרו לפנקס ועדכנו אותו כל פעם שתיזכרו במשהו. בצורה זו, תקבלו רשימה מסודרת של כל הדברים.
3. איך מבשלים לכל כך הרבה אנשים?
• הפתרון הוא עבודת צוות. אין צורך לעשות הכל לבד. זו הזדמנות מצוינת לתת לכל אחד ואחת לבשל את המאכל בו הוא מתגהה ולהשוויץ ביכולות שלו . החמות ממש תעריך את ההזדמנות להתגאות בבשר המופלא שהיא עושה ועל הדרך אתם תרוויחו מאכל לחג.
• כדי לוודא שלא שכחת שום דבר לחג מומלץ להעזר באתרים באינטרנט שנותנים רשימה מומלצת של תפריט לחג. את יכולה להעזר בזה גם לבניית דף הקניות בפנקס שלך.
4. הילדים שבחופש מפריעים בהכנות. לילדים קטנים יש קיטנה אבל ילדים גדולים יותר משתעממים, ומנסים לקבל את תשומת לבכם .
זה בדיוק הזמן לשלב אותם בהכנות לארוע. ספרו להם שזו הזדמנות נהדרת להראות לבני דודים עד כמה הם מוכשרים. ציורים מעשה ידייהם וברכות אישיות לאורחים יכולים לקשט את השולחן ולהוסיף מגע אישי לעיצוב ולהיות לכם ולהם מקור לגאוה.
5. איך מגיעים לארוחת חג עם כוחות?
• הקדימו תרופה למכה- כל מה שאפשר לעשות יום קודם תעשו! זה יחסוך לחצים מיותרים בערב החג. את השולחן והכסאות אפשר לסדר יום קודם וגם סידורי הפרחים יראו רעננים גם ביום המחרת.
עד כאן הטיפים שלי לפסח הקרוב. אשמח לשמוע כיצד יישמת אותם על קיר המדריך להצלחה עסקית עם הפרעת קשב
מכירה חברה או קרובת משפחה שמתמודדת עם מצב דומה?
האם המצבים המתוארים בכתבה נשמעים לכם מוכרים? מה תוכלי להוסיף לרשימה מניסיונך ומסל הפתרונות שאתם מציבים לעצמכם? אני מזמינה אותך לשתף אותנו בעצותייך הטובות.
סיגל שביט היא פסיכולוגית ארגונית מומחית, המלווה יזמים, מנהלים ואנשי עסקים עם הפרעת קשב ADHD להצלחה בחיים ובעסקים. האם גם אתה נמנה על 7% מהאוכלוסייה הסובלים מהפרעת קשב ומשלמים על כך בגדול - בחיים ובעסקים? כנס עכשיו ומלא את השאלון שיאפשר לך לקבל תמונת מצב ראשונית. מוזמנים לחלוק חוויות, רשמים ותובנות על קיר "המדריך להצלחה עסקית עם הפרעת קשב" - המקום שבו לומדים למנף את הפרעת הקשב ליתרון.