אצלנו בבית, חלבה הוא "המתוק הבריא". במקום שוקולד או מתוקים אחרים - לפחות בהרגשה, הוא הרבה יותר בריא. אבל גם בפועל.
חלק גדול מהחלבה עשוי מטחינה, שהיא מזון עשיר בסידן ורכיבים תזונתיים, וכאן - אפילו אני יכולה קצת לוותר על הרעיון שיש כאן הרבה סוכר, ולהינות מהטעם..
בניגוד לחלבה מהסופר - בחלבה ביתית אתם יודעים בדיוק מה שמתם, היא יותר טעימה, ועל המחיר אני בכלל לא מדברת..
אז קדימה למתכון!
חומרים
• 1/2 קילו טחינה גולמית
• 1/2 קילו סוכר
• 1 כוס מים
• 1 כף תמצית וניל
• לתוספת: 1 כוס פיסטוקים קלופים וקלויים, או 1 כוס פולי קקאו גרוסים, או 1 כוס שוקולד מריר מרוסק
אופן ההכנה
• מרתיחים את הסוכר והמים בסיר, ומבשלים במשך 7 דקות על אש בינונית עד לקבלת סירופ צמיג. בדיקת הסירופ נעשית ע"י טפטוף לכוס מים קרים.. אם יוצא לכם כדור שקו, וצמיגי שאפשר לגלג בין האצבעות - אתם שם :-)
• מכניסים לקערה את הטחינה הגולמית ומתחילים לערבב עם המיקסר במהירות.
• מוזגים לקערה אט-אט את הסירופ החם, לא באופן ישיר לתוך הטחינה (ליד דופן הקערה).
• מוסיפים תמצית וניל ומעבדים למחית חלקה.
• מוסיפים פנימה את התוספת שבחרנו (פיסטוק, קקאו או שוקולד) וממשיכים לערבב עד לפיזור.
• משטחים את התערובת בתבנית משומנת או מרופדת, מכסים בריבוע נוסף של נייר אפיה ומניחים להתקרר במשך כשעה בטמפ' החדר - עד שהכל מרגיש צונן.
• פורסים לקוביות בגודל 1.5X1.5 ס"מ ומגישים.
• לאורך זמן - שומרים ארוז בטמפ' החדר.
בתיאבון!
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.