כשפתחו את אורנה ואלה בשינקין, תל אביבים היו נוהרים למקום - רק בשביל לביבות הבטטה המפורסמות של המקום.
ברבות הימים - עזבתי את תל אביב, והטעם ללביבות הבטטה של אורנה ואלה נשאר בחיכי. "גם אני יכולה להכין כאלה" חשבתי לעצמי יום אחד.
חקרתי וחקרתי - עד שהגעתי לטעם הנכון, והרי הוא לפניכם.
חומרים
• 1.25 ק"ג בטטות (כ-3 בטטות גדולות או 5 בינוניות)
• 1 כף רוטב סויה
• 1/2 כפית מלח
• 1/2 כפית סוכר (רק אם הבטטות לא מתוקות מספיק)
• 1 כוס קמח
• פלפל שחור
• שמן זית לטיגון (אפשר להוסיף מעט חמאה בשביל הטעם)
אופן ההכנה
• קולפים את הבטטות וחותכים לרבעים.
• מאדים בסיר מכוסה עם מכס"מ וחצי של מים שהן רכות מאוד (30-40 דקות בערך).
• מסננים היטב את הבטטות עד ליציאת כל הנוזלים ומצננים היטב (2-3 שעות סינון ועוד שעה קירור)
• במיקסר - מועכים את הבטטות ומוסיפים את כל החומרים פרט לשמן או לחמאה.
• מחממים שמן ו/או חמאה במחבת על להבה בינונית-נמוכה.
• מורידים את התערובת לתוך המחבת בכף, ומשטחים את הלביבות
• מטגנים כ- 5 דקות מכל צד, עד להשחמה.
להגשה: אפשר להכין תערובת של שמנת חמוצה עם עירית קצוצה, ולטבול תוך כדי אכילה.
מעדן!
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.