פסטה ברוטב גבינות
חומרים:
500 גרם מקרוני
31/2 כוסות חלב
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
2 כוסות גבינות מגוררות (1כוס גבינת ציאדר או גבינת בל פאזה+
1/2 כוס גבינת פיקורינו פיקנטית + 1/2 כוס גבינת פטה)
1 גליל גבינת פרומעז או 200 גרם גבינת שמנת
3 כפיות חרדל דיז'ון
1 כף שום כתוש
5 כפות קמח לבן
אופן ההכנה:
מגרדים על גבי פומפייה את הגבינות. מטגנים במחבת קמח, פלפל ומלח. מוסיפים בהדרגה את החלב. מוסיפים את גבינת הפרומעז, מבשלים כמה דקות. כשתערובת הגבינות אחידה, מוסיפים חרדל, שום, וגבינות קשות מגוררות. מחממים כדקה, עד שהגבינות נמסות.
בסיר נפרד מרתיחים מים עם מלח, מבשלים את הפסטה, מסננים ומוסיפים לרוטב הגבינות. מחממים את תערובת הגבינות עם הפסטה כ - 5 דקות ומגישים.
מקרוני עם גבינות בתנור
חומרים?:?
400 גרם פסטה פנה
50 גרם חמאה
3 בצלים ירוקים קצוצים
3 כוסות חלב
1 כוס שמנת מתוקה
4 כפות קמח
2 ביצים
1 כפית שטוחה פפריקה
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
1/2 1 כפיות אבקת חרדל
200 גרם תערובת גבינות (100 גרם גבינת קשקבל, 50
גרם גבינ?ת? פטה,50 גרם גבינת מוצרלה)
לפיזור על הפשטידה:
150 גרם פירורי פנקו
50 גרם חמאה
אופן ההכנה :
מרתיחים מים עם מלח ומבשלים את הפסטה. כאשר הפסטה מבושלת אל דנטה, מסננים.
מגרדים על פומפייה את הגבינות, ומערבבים עם הביצים.
מחממים תנור ל - 160 מעלות. משמנים תבנית פיירקס בחמאה.
בסיר ממיסים חמאה, מוסיפים בצל, ומטגנים עד שהבצל מזהיב. מוסיפים קמח, אבקת חרדל, פלפל שחור, ומוסיפים את החלב והשמנת המתוקה. מבשלים 5 דקות. מוסיפים מלח ואת תערובת הגבינות ומערבבים. מנמיכים את האש, טועמים ומוסיפים תיבול במידת הצורך.
מערבבים את הפסטה עם תערובת הגבינות והתבלינים. מסדרים בתבנית הפיירקס.
במחבת ממיסים את החמאה ומוסיפים את פירורי הפנקו ומטגנים עד להזהבתם. מפזרים על פני הפשטידה ומכניסים לתנור ל- 30 דקות. נותנים לפשטידה להתקרר 10 דקות כדי שתערובת הגבינות תתגבש.
אנו ב"גבינות מהלב" מקיימים מגוון קורסים להכנת גבינות אשר מותאמים ליחידים ולקבוצות. לקבלת פרטים נוספים הנכם מוזמנים ליצור עמנו קשר בנייד 0547522906 ולהתרשם מהאתר שלנו בכתובת: