אז מה זה בעצם סושי ?
סושי הוא מאכל יפני מסורתי המורכב מאורז בחומץ ומרכיבים אשר משתנים בין מנה למנה – אצות , דגים , פירות ים או ירקות. המאכל עצמו מוזכר בהיסטוריה היפנית כבר לפני אלפי שנים בצורה כזאת או אחרת. כמובן שבמרוץ השנים השתנה מעט צורת ההכנה של הסושי. אם פעם היו נוהגים לשמר את הבשר בחומרים כאלה ואחרים עם הזמן החל העם היפני יותר ויותר לצרוך בשר נא , גם של דגים ופירות הים. ביפנית , דג נא ללא חומרי שימור שונים מכונה 'אושיזושי'.
מ'אושיזושי' לסושי של ימינו.
בתחילתה של המאה ה-18 החלו לצוץ באיזור אוסקה ה'אושיזושי' שהוא בעצם מעין קציצת בשר עשויה מדגים וחומץ אורז וכן גם ה'נגיריסושי' שהוא בעצם הנגירי של ימינו בתחילת דרכו (רצועת אורז קטנה שעליה מונח נתח של דג , לעיתים מחברים הכל יחד עם אצה אך לא מחייב). מאוסקה התפשטה התופעה במהירות לרחבי טוקיו ויפן כולה ובמהרה צצו המוני מקומות למכירת המאכל היפני הנחשק, בתוספת נגיעת חזרת יפנית לצד המנה (ואסאבי).
במהלך השנים , בסביבות שנות ה-60 החל הסושי לטייל ברחבי העולם הגדול והחל לתפוס תאוצה גם בקרב מדינות אחרות כגון ארה"ב ומדינות אירופה. מפה החל גם המגוון בטעמי הסושי השונים – מסושי צמחוני עם ירקות , סושי חריף , סושי עם דגים מבושלים והמגוון עד ימינו אלה אין סופי. לכל מדינה ועם התאמה משלו למושג הסושי העתיק בהתאם לטעמים הנהוגים והטבועים באוכל המקומי באותו איזור.
סוגי סושי נפוצים :
נארסושי, ניגיריסושי, טאמאקיסושי, מאקיסושי, אושיזושי , באראסושי , אינאריסושי ועוד.
חשוב לציין כי למעשה הסושי הראשון בעולם היה בעצם חזיר משומר במלח, כך שצפייה מהצד בהתפתחות הנרחבת של המאכל היפני העתיק ברחבי העולם ויפן עצמה הוא מדהים. בימינו אלה, אין כמעט מדינה בעולם שאין בה מבחר עצום של מסעדות או דוכני סושי , בשלל צבעים טעמים וצורות. הסושי הוא אחד מהמאכלים העממים של יפן הנפוצים ביותר בעולם של ימינו.
מאחלים לכם בתאבון J