משחקים הם כלים לפיתוח מיומנויות בכל גיל.
איינשטיין אמר" אי?שפיות זה לעשות אותו דבר פעם אחר פעם ולצפות לתוצאות שונות "...
כדי להשיג תוצאות אחרות, טובות יותר, יש לפתח את הדמיון והחשיבה ההמצאתית.
תרומתו של משחק להתפתחות קוגניטיבית, חברתית, רגשית וגופנית של כל אחד מאיתנו מגיל צעיר מאוד ועד שיבה טובה, משמעותית.
ילד משלב במשחק פעילות, יצירה, הנאה וחשיבה תוך הפעלת דמיון עשיר כמעט חסר גבולות. המשחק מאפשר שיפור מיומנויות חברתיות. המשחק הוא צורך רגשי של הילד ודרכו הוא מבטא את צרכיו , נותן דרור לרגשותיו וחוקר את הסביבה . למשחק תרומה להתפתחות הגופנית של הילד, לפיתוח מיומנויות מוטוריות עדינות וגסות ולפיתוח קואורדינציה, קשר עיין יד, התפתחות שיבה מרחבית ועוד ועוד.
לאחרונה ג’ליקו נבדק על ידי חברה אמריקאית ונכתב דו"ח מפורט על אכויות המשחק התלת מימדי.
מובאים כאן עיקרי רוח הדו"ח את כולו ניתן לקרוא באתר
יצא לכם פעם להתבונן בעיניו של ילד כיצד הן נוצצות כשהוא רואה צעצוע חדש? למעשה, אני לא
באמת חושב שהעיניים שלהם "נדלקות". במקום זאת, אני חושב שהעיניים שלהם נעות כל כך מהר, כאילו העיניים מתדלקות את האנרגיה שלהן כמו דינמו. אני לא היחיד שחושב כך. חוקרים מצאו גם כי אצל אנשים המפעילים תהליכי חשיבה, העיניים נעות מהר יותר .צריך לראות כדי להאמין, העיניים של הילדים שלי רקדו כשהם התבוננו ושיחקו עם ג’ליקו. למרות שאני לא יכול לקרוא את מחשבותיהם, אני די בטוח שהם שואלים את עצמם כל הזמן "מה אני יכול לעשות עם זה?"
כמו שאלה פתוחה שמאפשרת לפתח תשובה משלך…ולקחת אותה לכל כיוון.
מרתק לראות איך הילדים חוקרים את ג’ליקו לא רק בעיניהם אלא בעיקר בידיים שלהם , ומגלים בעצם מה הידיים מסוגלות, דומה לאופן שתינוקות מגלים את העולם דרך טעימה .הייחוד של ג’ליקו הוא באופן השימוש בתנועתיות / ממדים / חוש המישוש, חוש הראייה/ החוויה הרב חושית מאפשרת קליטת מידע והפנמתו בדרך מהנה.
רוב הילדים יוצרים מתאם בין היכולת שלהם לרמת בניית הדגמים ובטבעיות מאתגרים את עצמם כל פעם עוד ועוד בהעלאת רמת הקושי, על ידי הוספת יחידות ג’ליקו ובניית דגמים מורכבים יותר ו/או המצאת דגמים חדשים
משחק טוב הוא אינטואיטיבי ואינו דורש הוראות הפעלה, גבולות הדמיון הן היחידות שמגדירות את הדגמים שיכולים להבנות עם גל’יקו.
יתר על כן, המבנה הבלתי מחייב של ג’ליקו מעודד פיתוח חשיבה המצאתית במוחו של המשחק, כלל הזהב של יצירתיות בהחלט חל כאן. כלומר, אין תשובות לא נכונות! כל כך מבריק!
מילה על חומר
לפעמים אני חושב שסיפור האהבה שלנו עם צעצועי עץ יכול למסך אותנו ולמנוע חשיפה לדוגמאות אחרות של עיצוב צעצוע טוב. חומר זה חשוב, ובמקרה זה, החומר צריך להיות ניילון. כל הדברים האלה חייבים להיות חזקים וחייבים להיות קשים אם הם הולכים לעשות את העבודה שלהם. ג’ליקו כל הזמן מקופל, מכופף , מסובב, נפתח ונסגר וחייב להיות עשוי מחומר עמיד, יציב ששומר על צורתו ותכונותיו בקלות לאורך זמן.
חשיבה מזוית שונה, יצירתית, המצאתית ובעלת ערך מוסף.
שיפור יכולות אישיות להבנה והתמודדות טובים יותר עם המציאות.
http://www.youtube.com/watch?v=gtp3yfR2zQo&list=UUwt9B7FanphvBMTQOpGAhcA&index=2&feature=plcp
נורית הנדלמן