ניתן לומר על שיטת ההומאופתיה דברים רבים ועם זאת אנשים רבים לא מכירים את השיטה על כל בוריה. במידה ואינכם יודעים (וגם אם כן) אתם מוזמנים להיכנס יחד עמנו אל אחד הנושאים המרתקים ביותר שישנם – נושא ההומאופתיה.
אז מתי פותחה שיטת ההומאופתיה לראשונה? ובכן, שיטת ההומאופתיה פותחה לראשונה אי שם בשלהי המאה ה- 18 אך למעשה רק במאה ה- 19 קיבלה הכרה ממשית כאשר בארצות הברית וכן גם באירופה החלו להיפתח כל מיני בתי ספר אשר לימדו את השיטה ונלחמו בזכותם להפיצה ולהשתמש בה כרפואה לכל דבר כמו למשל הרפואה הקובצניונאלית.
הומאופתיה – שיטה לטיפול בבעיות רחבות היקף
אתם בוודאי יודעים שבזכות שיטת ההומאופתיה ניתן לפתור בעיות רבות, כמו לדוגמא: דלקת גרון, כאבי בטן, כאבי גב, דיכאון אחרי לידה, כאבי ראש כרוניים וכן הלאה. אך האם אתם יודעים באמת מהי עיקרי השיטה? אז ככה: השיטה מבוססת על הפילוסופיה "הויטליסטית", כלומר, פילוסופיה שמאמינה שקיים קשר ישיר בין נפש האדם לבין גופו.
הכנת התרופות בעולם ההומאופתיה
רבים שואלים (ובצדק) אילו תרופות יש בעולם ההומאופתיה? האם מדובר על תרופות "רגילות" כפי שניתן למצוא ברפואה הקובנציונאלית? ובכן, תרופה בעולם ההומאופתיה איננה נקראת "תרופה" אלא נקראת "רמדיס". המטפלים ההומאופתיים בעודם מכינים רמדי'ס הם קוראים להליך עצמו תהליך של "פוטנטיזציה" או לחילופין הליך של "דינמיזציה". בהליך זה הרמדי (התרופה) נמהלת בתוך מים וכן גם בתוך אלכוהול ואז הרמדי'ס מטולטל לפחות כעשר פעמים כנגדו של גוף גמיש. המטרה של הכנת התרופה היא למצוא טיפול יעיל עבור החולה אבל להוציא מהתרופה את כל הרעלים שיכולים להזיק למערכת החיסונית.
האדם שהגה את כל שיטת ההומאופתיה ("האנמן") האמין במשהו פשוט מאוד: האנרגיות החיוניות של חומר הרמדי'ס מופעל אך בצורה מדוללת, ללא כל תופעות לוואי – בצורה טובה הרבה יותר שמצליחה לרפא את האדם מכל בעיה ממנה הוא סובל מבלי להחליש את מערכת החיסון שלו לטווח הארוך.
ליאת