גופרה בלגית תמיד היתה פופולרית מאוד בישראל, ובשנים האחרון היא תוספת תאוצה - במשקי הבית.
המתכון הבא - מתכון "של מקצוענים". לא חוסך בהקצפה, אבל נותן תוצאה לא פחות ממושלמת! נסו ותהנו
החומרים:
• 400 גרם קמח לבן (שתיים ושלושת רבעי כוסות)
• קורט מלח
• 1/2 כפית אבקת אפיה
• כפית תמצית וניל
• 3 ביצים מופרדות
• 50 גרם סוכר (רבע כוס, או ארבע כפות גדושות)
• 125 ג חמאה מומסת (אפשר להמיס במיקרו)
• 300 מ"ל חלב (כוס ושלושת רבעי)
אופן ההכנה:
• מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה במשך 5 דקות לערך - נשתמש בהם בהמשך
• מכניסים לקערה קמח, סוכר ומלח ומערבבים
• מוסיפים חמאה מומסת, וניל ו3 חלמונים ומתחילים לערבל בממחה או במקצפת
• מוסיפים בהדרגה את החלב הפושר עד קבלת בלילה אחידה
• מקפלים לתוך התערובת בעדינות את קצף החלבונים לבצק עד לקבלת בלילה אחידה ואורירית
• מחממים את מכשיר הוופל במשך 5 דקות
• מכניסים בכל פעם שתי כפות ביללה למכשיר ואופים במשך כ-4 דקות עד שהוופל מקבל צבע חום בהיר
להגשה:
מפזרים מעל הוופל מעט סוכר
מכינים קצפת ממיכל שמנת מתוקה ו-2 כפות סוכר, ומגישים עם כף קצפת.
אפשר גם לפזר פירות טריים ליד
מגישים מיד
ובתיאבון!
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.