לפני רכישת דירה, בין אם הראשונה שלכם ובין אם לאו, יש לקחת בחשבון את קיומן של ההוצאות הנוספות. לעתים אנשים מופתעים מאוד ונתקלים בבעיות כלכליות בעקבות הוצאות נוספות אלו.
הוצאות עורך דין - כל עורך דין גובה מחיר שונה עבור חוזה לרכישת דירה. המחיר יכול לנוע בין מאות שקלים לאלפים. מומלץ לקחת עורך דין שמתמחה בנדל"ן גם אם הוא יקר יותר.
הוצאות שמאי - מדובר בעניין של כמה אלפי שקלים. הבנק יציא לנו 3 שמאים, שביניהם עלינו לבחור. קבלת הערכה של הנכס משמאי הינה הכרחית לצורך קבלת משכנתא מהבנק, ואתם מחויבים לשלם את עלות ההערכה.
הוצאות תיווך - כשרוכשים דירה בדרך כלל הרוכש הוא זה שצריך לשלם תיווך גובה העמלה הממוצע הוא כ-2% מגובה העסקה, שהוא מחיר הדירה.
הוצאות מיסוי - אם אתם רוכשים את הדירה הראשונה שלכם, אלו הן מדרגות המס:
• עד מחיר של 1,350,000 תשלם 0% מס
• בין 1,350,000-1,601,210 תשלם 3.5% מס
• מעל 1,601,210 תשלם 5% מס
שים לב, אלו הם המחירים לרוכש דירת מגורים ראשונה. אם ברכושתך דירה נוספת, אפילו אם אינך גר בה, וגם אם מדובר באחוז מסוים בנכס עקב ירושה, דינך שונה. בנוסף, ישנן הנחות לעולם חדשים. ניתן להיוועץ ברואה חשבון. כמו כן, מיסים מתעדכנים מדי פעם, כדאי לבדוק באתר הממשלה.
היטל השבחה - יש לשלם לעירייה על ידי המוכר של הנכס, ולא הקונה. יש לשים לב שמסדירים את כל התשלומים לפני העברת הבעלות, וכן לא התחייבנו לתשלום כזה במקומו בחוזה.
רצוי גם לבדוק את דמי ההיוון על הקרקע במנהל מקרקעי ישראל. במקרה שהקרקע בשרותם, ב-96% מאדמות ישראל ברשותם, על כן יש סיכוי גבוה שכן, ולראות שלא פג תוקפם בקרוב. לעניין זה דרוש עורך דין טוב.
שלום לכם הגולשים, כאן יוסף קאלימי שמחתי לכתוב לכם. רבותי, רוצים אתר? מה, אין לכם אתר??? http://www.ykl.co.il