דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


בשורה לשפים ולטבחים בארץ 

מאת    [ 15/04/2013 ]

מילים במאמר: 373   [ נצפה 1853 פעמים ]

 

פתח דבר

בעיתון הארץ התפרסמה השבוע כתבה על התארגנות של שפים מהשורה הראשונה בצרפת.

נגד התופעה ההולכת ומשתלטת על עסקי המזון והמסעדות של שימוש נרחב במוצרי מזון מתועש.

הראיון הוא לסמן מסעדות ובתי קפה המשתמשים במוצרים מתועשים ולקרוא להם " מחממי צלחות"

ולמסעדות שמקפידות לייצר בעצמן את המזון לסמן כ" אומנים " היינו בעלי מקצוע אמיתיים שמלאכתם אומונתם.

 

בעיני זהו אור בקצה המנהרה שנותן תקווה להרבה בעלי מקצוע כמוני הרואים כבר שנים בזילות מקצוע הטבחות והטבחים , המתבטאת במובנים רבים. שכר נמוך , חוסר מקצועיות, עסקי מזון המעסיקים צעירים ללא הכשרה. וצבא של יועצים לאותם נערי המסעדות. ועוד...

 

עיקרו של דבר

זוהי בשורה משמחת לשפים ולטבחים מקצועיים, שאוהבים ומתפרנסים מהמקצוע .הגיע הזמן לעצור את מכונת ההרס הזאת שנקראת מזון מתועש . לצערי מעט מדי אנשים יודעים להעריך ולהנות מאוכל שהוא איכותי ונעשה בשתי ידיים אינו עשיר במעקבי חימצון, צבעי מאכל, ומה לא.

האוכל שאני מכין ללקוחותי הוא מעשה ידי מ א' עד ת' ..וכל שאני מכין ללקוחותי הוא מעשה ידי מ א' ועד ת' , כך נהגתי תמיד מאז פתחתי את הקייטרינג שלי, ומי שחושב שאי אפשר לבנות עסק רווחי עם שף מקצועי וללא רכישת מזון מתועש. יש לי חדשות בשבילו אפשר ועוד איך , עובדה רק לפני כמה עשורים עסקים מזון קמו והתקיימו ללא מזון תעשייתי וחיו יפה אבל לא מעבר ליכולתם.כך נהגתי תמיד מאז פתחתי את הקייטרינג ואלו שטוענים שעסק לא יכול להתקיים ולהיות רווחי כאשר מעסיקים שף מקצועי, וחייבים לחסוך בעלויות ע"י רכישת מזון מתועש. יש לי חדשות בשבילו !.  עסקי מזון קיימים בעולם מאות שנים ללא מזון מתועש . התקיימו,  חיו,  ופירנסו בעלי מקצוע ושפים מעולים וטובים וגם ידעו להרוויח , אבל לא חלמו להיתעשר בין לילה . חיו על קרקע המציאות .

לא הקימו מסעדה או בית קפה  כי זה היה סקסי או טרנד חולף.

שף מקצועי יודע וצריך לדעת כבעל מקצוע למצוא ולהכין מנות מחומרי בסיס איכותיים וטריים הנרכשים בשוק על בסיס יומי ללא מתווחים וסוחרים למינהם. לנצל את החומרים שבידיו עד תום ,

ולתמחר נכון את המנה אותה הוא מגיש.

ומפה אני קורא לפורמים של שפים לאיגודי שפים למינהם ללכת בעקבות היזמה של אלן דוכס הצרפתי ולהתחיל לדרג מסעדות ועסקי מזון לפי השימוש שלהם במזון מתועש .

שף אילן שומרון

 

 

כותב המאמר:


אילן שומרון


שף וותיק


ובעל חברת קייטרינג לאירועים פרטיים




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב