סדרת הספרים שוטנשטיין הפכה בשנים האחרונות לשם קוד לבהירות וסדר המאפשרים לקטן כגדול להבין ולהעמיק בדברי התלמוד הבבלי. מסכתות כיבמות וזבחים, שעד לפני שנים מועטות, נחשבו כחתומות למי שאינו בקי ורגיל בלשונות הגמרא ודרכיה, הפכו למובנות ו"ניתנות לעיכול" – כמובן לא בלי השקעה מסוימת – גם ליהודים פשוטים.
הסדרה, שראשיתה במפעל מקביל באנגלית בארה"ב, מונה כ70 כרכים מפוארים. היא מבארת את דברי התלמוד הבבלי אחת לאחת, כך שמול כל עמוד בפורמט וילנא מופיע פירושו. כאשר הביאור מתארך מעבר לעמוד אחד – מה שקורה על פי רוב – מופיע שוב אותו העמוד שבדפוס וילנא ומולו ביאורו. בסדרה נעזרים רבים רבים מלומדי הדף היומי, ויחד עם 'מתיבתא' ו'שטיינזלץ' היא משלושת העמודים שעליהם עומד עולם הדף היומי.
בש"ס שוטנשטיין נוסף על הביאור הפשוט, המבאר את מהלך הגמרא אחת לאחת, מתרגם מילים קשות וצועד בדרך-כלל בדרכו של רש"י בביאור הסוגיה, ישנן בתחתיתו של כל עמוד הערות חשובות ועיוניות להפליא. בנקודה זו, משתלב לימוד הפשט של הסוגיה עם הרצון להעמיק בה. ההערות, שנכתבו – כמו הפירוש עצמו – ע"י תלמידי חכמים מובהקים, מפנות את הלומד לדעות הראשונים והאחרונים בסוגיה ומוסיפות טעם ונופך רב ללימוד הפשט. הדבר מועיל במיוחד למי שהורגלו בלימוד "עיון" – או חפצים בלימוד כזה – אך עיתותיהם אינם בידיהם לפתוח את הספרים ולעמול בפענוח דבריהם. ההערות משוות מתיקות רבה ללימוד הסוגיה וגם לומדים ותיקים יכולים למצוא בהם מראי-מקומות וציונים חשובים.
בנוסף יש לציין בשוטנשטיין את התרשימים והעזרים השונים. כך לדוג' במסכת ראש-השנה בסוגיות העוסקות בדיני קידוש החודש והמזלות, מופיעות תמונות של גרמי השמיים, מהלך הכוכבים וכיו"ב. במסכתות עירובין וסוכה מופיעים ציורים מתאימים ובתחילת כל פרק ישנו מבוא מועיל.
מעלה נוספת בש"ס שוטנשטיין היא דף הגמרא עצמו בדפוס וילנא שהוהדר בדיוק ובנוי, ונוסף בו מדור המביא את הפסוקים המצוטטים בגמרא, בשלמותם. כמו"כ נוסף מדור 'ליקוט רש"י' האוסף את דברי רש"י במקומות אחרים בש"ס הנוגעים לדף זה.
הסדרה - ש"ס שוטנשטיין יוצאת לאור בשני גדלים: גדול ובינוני. לכל אחד מן הגדלים יתרונותיו הוא. יש לציין כי בשנים האחרונות החלו המוציאים לאור לעבוד גם על ביאור דומה לירושלמי ולעת-עתה הוציאו על מספר מסכתות בודדות.