עוגיות שומשום הן הסוג הקל ביותר להכנה של העוגיות המרוקאיות , וזה שיש בו הכי מעט שומן.
5 דקות הכנה, כמה דקות אפייה בתנור, והמעדן מושלם!
החומרים:
• 1/2 ק"ג שומשום קלוי (אפשר לקנות קלוי)
• 2 כוסות קמח לבן
• 1.5 כוס סוכר
• 1 כוס שמן
• 4 ביצים
• חצי שקית אבקת אפייה (כפית גדושה)
אופן ההכנה:
• מערבבים בקערה אחת את כל החומרים עד לקבלת בצק במרקם אחיד.
• מדליקים את התנור על חום של 150 מעלות (בינוני)
• מחכים 20 דקות.
• מכדרים את הבצק לכדורים בקוטר של ס"מ וחצי ומניחים בתבנית משומנת או על נייר אפיה
• אופים למשך כ-20 דקות, במהלכן מאבדות העוגיות מעט מנפחן
• מצננים ומגישים או מאחסנים רחוק מהעין :-)
בתיאבון!
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.