סיגרים מתוקים מרוקאים הם "מנת הדגל" של המטבח המקוראי המתוק. הם תופסים מקום של כבוד על גבי כל שולחן חינה מרוקאי, ואני מצאתי... שעם קצת "קיצורי דרך" אפשר להכין אותם ממש בקלות.
לפניכם הגרסא הקלה להכנה - שעה עבודה, ואתם שם:
להכנת הבצק:
זה החלק הכי קל - פשוט לא מכינים את הבצק!
קונים אותו בסופר באגף הבצקים הקפואים...
החומרים להכנת המילוי:
1 ק"ג שקדים קלופים
3/4 ק"ג סוכר
4-3 כפות רום טוב
אופן הכנת המילוי:
1. טוחנים את השקדים יחד עם הסוכר במטחנת בשר או מעבד מזון.
2. מוסיפים לתערובת השקדים והסוכר את הרום, לשים ומהדקים למספר גושים. אורזים את הגושים בניילון נצמד ומצננים.
החומרים להכנת הסירופ:
1 ק"ג סוכר
2 כוסות מים
2 כפות מיץ לימון טרי
אופן הכנת הסירופ:
מרתיחים את כל החומרים פרט למיץ הלימון וממשיכים לבשל עוד כ-20 דקות.
מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים עד שהנוזל מקבל צמיגות ודביקות
הרכבת המנה• פותחים כל אחד מעלי הסיגר ומניחים בתוכו גליל מרציפן.
• סוגרים את הסיגר היטב ומניחים בצד למשך כשעה.
• מטגנים בשמן חם ועמוק, עד לקבלת צבע זהוב
• מוציאים למסננת, מצננים וטובלים בסירופ החם שממשיך להתבשל.
• מגלגלים בקוקוס, ומגישים או מאחסנים.
בתיאבון!
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.