המתכון הבא - מתגלגל במשפחה מזה שנים רבות, ונותן תוצאה מופלאה.
המנה מורכבת משני חלקים המתבשלים בשני סירים - חמין וחיטה. אפשר להוסיף לחמין ביצים אם רוצים, בשלב ההרתחה.
המרכיבים לחמין:
• רבע כוס שמן
• קילו בשר בקר עם עצם (אוסובוקו)
• חצי קילו בשר בקר שמן (לחי עגל למשל)
• ראש שום שלם
• בצל גדול
• 10 תפוחי אדמה קלופים
• ½1 כוסות גרגירי חומוס מושרים ללילה, או גרגירי חומוס של סנפרוסט
• 4 תמרים
• כף כורכום
• כפית פפריקה חריפה
• כף פפריקה אדומה מתוקה
• מעט כמון
• חצי כף מלח
• חצי כפית פלפל שחור
• 6 כוסות מים רותחים
המרכיבים לחיטה:
• 3 כפות שמן
• 2 כוסות חיטה
• כף פפריקה מתוקה
• כפית כורכום
• כף מלח
• כפית פלפל שחור
• ראש שום שלם
• כף פפריקה חריפה
• 5 כוסות מים רותחים
1. אוטמים את נתחי הבשר בסיר עם מעט שמן - עד שהם צלויים מכל הצדדים
2. מוסיפים את השום והבצל ומטגנים ידח עד לשקיפות הבצל.
3. באותו הסיר - מניחים בסיר את תפוחי האדמה, החומוס והתמרים.
4. מערבבים בכלי 2 כפות שמן והתבלינים, מוסיפים למים הרותחים ומכניסים הכל לסיר.
5. מרתיחים את הסיר ומבשלים במשך שעה. מעבירים את הסיר לתנור שחומם ל-160 מעלות לשעה וחצי. מנמיכים את החום ל-100 מעלות ומשאירים את הסיר כאשר הוא אטום היטב בתנור למשך הלילה.
* טיפ: לאיטום טוב של הסיר כדאי להכניס נייר כסף בין הסיר למכסה.
החיטה:
1. מטגנים במשך 3-4 דקות את התבלינים עם השמן והחיטה.
2. מוסיפים את השום והמים, מכסים ומבשלים על אש בינונית במשך כשעה. אחרי שמסיימים נותנים לסיר לנוח כחצי שעה.
בתיאבון!
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.