מוזיקה וכלי נגינה הם סוג של מקצוע או תחביב , ודורשים זמן, ידע, מקום וכסף. בטח כשמדובר בתופים .
מי שבוחר להיות מתופף ולהשקיע במערכת תופים ובלמידה וודאי נתקל או ייתקל בקושי גדול שכמעט כל מוזיקאי ובעיקר מתופפים חווים וזה הרעש החזק ממערכת התופים ומציאת מיקום מתאים .
להבדיל מתחביבים אחרים שבהם אין הפרעה לסביבה כמו ענפי ספורט למיניהם , מי שאוהב תופים צריך למצוא מקום שבו יוכל לנגן ושלא יפריע לסביבה ושלא ייצור מתחים עם השכנים.
על מנת שכל הצדדים הנוגעים בדבר יהיו מרוצים וכדי להימנע מראש מאי נעימות הנה מספר הצעות למימוש ללא ועם השקעה כספית :
1.בחירת חדר בבית דירה שמרוחק כמה שיותר מהשכנים וריפודו בעזרת שטיח , רהיטים ומזרונים, רצוי ממ"ד מכיוון שזהו חדר שכבר בנוי במידת אטימות גבוהה עם חלון ודלת מבודדים ולהשתדל לנגן בשעות הבוקר המאוחרות או אחר הצהריים אבל לא יאוחר מעשר בלילה. לפי אופי איזור המגורים ניתן לערב את השכנים ולשתף אותם בבחירת הזמנים וכך להקדים תרופה למכה.
2.להכשיר חדר מיועד ולצפות את הקירות, התקרה, החלונות והדלת בספוגים אקוסטיים. בהתאם לגודל החדר, ככל שהחדר גדול יותר יהיה צורך ביותר חומר איטום . ניתן לשלב עם מזרונים ורהיטים .
3.במידה ועדיין יש בעיות של רעש ותלונות מהשכנים ניתן להשתמש במשתיקים מיוחדים. אלו יריעות גומי או חומר אחר בגדלים של התופים. פשוט מניחים על העורות והמצילות ומנגנים רגיל . כמובן שבדרך זו לא ניתן לשמור על הצליל הטבעי של התופים אך בהחלט ניתן להתאמן מבלי לאבד את האלסטיות של העורות .
4.אפשרות אחרת ויעילה היא מערכת תופים אלקטרוניים. התופים הם למעשה פדים מיוחדים שמתרגמים את מכת המקל לצליל ואינם עושים רעש מלבד נקישות המקלות על הפדים. ניתן לחבר אוזניות למערכת וכך להתאמן בצורה נוחה . ניתן להשתמש בתופים אלו רק לאימונים בבית וכשמופיעים להשתמש במערכת רגילה , או להשתמש רק בתופים האלקטרוניים גם להופעות ולכל צורך אחר. פשוט מחברים אותם למערכת הגברה כמו כל כלי אחר.
5.כמובן שניתן לנגן בחדר חזרות מיועד ומרוחק ואז לחסוך את אי הנעימות מהשכנים אך גם צריך לשלם לפי שעה בדרך כלל .
לסיכום , אומנם תופים עושים רעש ומצריכים מיקום והתחשבות אך תמיד ניתן למצוא פיתרון ולשמור על שכנות טובה מבלי לוותר על התחביב. החוכמה היא להתמיד !
כפיר שילדר מדריך ומורה לתופים ומתופפים קבלו במתנה - המדריך למתופף המתחיל