נכון שתמיד כשצריך להכין עוגה פשוטה, מכינים עוגת שוקולד? ונכון שזה כבר קצת נמאס?
אז הנה לכם הצעה: עוגת שיש!
היא טעימה, בחושה, וקלה מאוד להכנה. ובגלל שאין כאן הקצפות, היא גם תמיד תמיד מצליחה!
אז קדימה - לעבודה..
המרכיבים
• 3 כוסות קמח
• 2 כוסות סוכר
• 3 ביצים גדולות
• 175 גרם מחמאה מומסת (או 3/4 כוס שמן אם אין מחמאה)
• 1 חב' אבקת אפיה
• כף תמצית וניל
• כוס מיץ תפוזים
• 1 כף גדושה של קקאו
• 2 תבניות אינגליש קייק
אופן ההכנה
• מחממים את התנור לחום בינוני - גבוה (175 מעלות)
• מערבבים יחד את כל החומרים פרט לקקאו, עד לקבלת עיסה אחידה וללא גושים.
אפשר לערבב עם כף, עדיף עם מטרפה ידנית או מיקסר.
• מוזגים את כל התערובת פרט לחצי כוס של תערובת לשתי התבניות באופן שווה
• מערבבים לתוך יתרת התערובת את כף הקקאו
• מוזגים את יתרת התערובת בפס אורכי באמצע כל אחת מהתבניות
• נועצים מזלג לאורך פס השוקולד לערבוב קל. לעשות מאוד בעדינות - כך שישמר מבנה ה"שיש"
• מכניסים לתנור למשך 35 דקות
• אפשר להוציא אחרי 35 דקות, אם רוצים להיות בטוחים- בודקים בעזרת קיסם באמצע התבנית. קיסם שיוצא נקי- אומר שהעוגה כבר מוכנה.
בתיאבון!
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה:
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.