בתורכיה... לא ממש מכירים סלט טורקי, וזה בגלל שהסלט התורכי הומצא בישראל. זהו סלט שמכינים אותו תוך כדי חימום ומגישים אותו קר, והסוד להצלחה... טמון בתיבול המדוייק.
כמו כל הסלטים - להכין בבית תמיד יהיה יותר טעים ויותר זול מלקנות בחנות.
אז קדימה... להכנה.
המרכיבים
• 3 כפות שמן זיתכתית מעולה
• 2 בצלים
• 3 עגבניות
• 2 פלפלים אדומים
• 1/2 כוס רסק עגבניות
• 2 כפות פטרוזיליה
• 1 כף כוסברה
• 1/2 כוס מים
• קורט פלפל שחור
• קורט מלח
אופן ההכנה
• קולים את הפלפלים בתנור עד לריכוך, מוציאים, מקלפים וחותכים לקוביות בגודל כ-1 סמ"ר
• מסמנים X על כל עגבניה באזור הקודקוד
• ממלאים קערה במים רותחים וחולטים את העגבניות במשך 3 דקות
• מוציאים את העגבניות מהמיםף נקלפים וחותכים לקוביות קטנות
• קוצצים את הבצלים דק, ומטגנים עד להזהבה
• מוסיפים את הפלפלים הקלויים והחתוכים ומטגנים כ-2 דקות נוספות
• ומסיפים את העגבניות הקצוצות, הרסק והתבלינים (ללא עשבי התיבול) ומבשלים 5-10 דקות יחד
• מצננים את התערובת
• קוצצים את עשבי התיבול ומוסיפים לתערובת
• אפשר להגיש ואפשר לשים במקרר
לתשומת לבכם: הסלט טעים מאוד ביום הראשון, טעים יותר ביום שאחרי :-)
בתיאבון!
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.