אני - אוהבת במיוחד עוגות בחושות, למען האמת... בגלל ובזכות קלות ההכנה.
בדרך כלל יש בעודות בחושות מעט מיץ תפוזים - מה שעושה אותן מעט חמצמצות.
העוגה הזאת - על טהרת התפוזים.
טעים, קל להכנה, ואפילו ויטמין C תקבלו קצת.
אז קדימה ... להכנה!
המצרכים:
• 4 ביצים
• 1.75 כוסות סוכר
• שקית סוכר וניל
• שקית אבקת אפייה
• 2.25 כוסות קמח
• 1 כוס שמן
• 1 כוס מיץ תפוזים סחוט (הכי טוב לסחוט בבית, אפשר גם קנוי מצונן)
• 1 כפית גרידת תפוז (לגרד עם פומפיה בינונית)
אופן ההכנה:
• מחממים את התנור לחום בינוני (160 מעלות)
• מפכניסים את החומרים היבשים לקערה ומערבבים היטב
• מוסיפים את החומרים הרטובים ומערבבים עד לקבלת עיסה חלקה
• מוזגים את התערובת לשתי תבניות אינגליש קייק או לתבנית מלבנית בינונית
• אופים בתנור למשך כ-40 דקות
• לבדיקה האם העוגה מוכנה - מכניסים קיסם לאמצע ובודקים אם הוא יוצא יבש. אם יבש- העוגה מוכנה
• אפשר לפזר קצת אבקת סוכר מעל
בתיאבון!
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה:
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.