עוגת תפוזים זה דבר טעים, אפילו טעים מאוד.
ובכל זאת... ברגע שמוסיפים קוקוס למשוואה - העוגה ממריאה אל על. היא אוורירית ויתר, טעימה יותר ומפוארת יותר. להלן המתכון:
החומרים לעוגה
• 2.5 כוסות קמח
• 1 כוס פתיתי קוקוס (מה שיותר טרי יותר טוב, שימו לב לתאריך התוקף של הקוקוס)
• 1 שקית אבקת אפייה
• כוס סוכר
• 1/2 כוס שמן קנולה או סויה
• 3 ביצים
• מעט מלח
• כף תמצית וניל
• 0.75 כוס מיץ תפוזים
החומרים לסירופ (שעושה את העוגה כל כך טעימה)
• חצי כוס מיץ תפוזים טרי
• כף סילאן
• כפית גרידת תפוז עדינה
אופן ההכנה של העוגה:
• מחממים תנור לחום בינוני (160 מעלות)
• משמנים תבנית בינונית
• מערבבים בקערה את החומרים היבשים פרט לסוכר (קמח, קוקוס ואבקת אפייה)
• בקערה אחרת מקציפים את הביצים עם הסוכר והשמן, עד לקבלת תערובת אחידה ומאווררת בצבע בהיר.
• מוסיפים לערובת הביצים והשמן את המלח, תמצית הוניל ומיץ התפוזים וממשיכים לערבל עד לקבלת בלילה אחידה.
• מוסיפים את החומרים היבשים ומערבלים בעדינות ( לא יותר מדי) עד לקבלת בלילה אחידה.
• מעבירים את הבלילה לתבנית
• אופים במשך 35 דקות, ובודקים אם העוגה מוכנה. העוגה מוכנה כשקיסם הננעץ במרכזה יוצא כמעט יבש או (עם פירורים לחים).
אופן ההכנה של הסירופ:
• מרתיחים יחד את כל מרכיבי הסירופ
• מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות.
• כשהעוגה יוצאת - יוצקים מעליה את הסירופ
בתיאבון!
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה:
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.