פריקסה הוא ה"מלך" של הכריכים הטוניסאיים, ולא בכדי: כשהוא טרי, אין הרבה דברים יותר טעימים ממנו.
למרות התדמית שלו - הפריקסה הוא לא כל כך מסובך להכנה.
לפניכם מתכון - שתמיד תמיד מצליח:
מרכיבים לבצק:
• 1 קילו קמח
• 30גרם שמרים יבשים (כ-3 כפות גדושות)
• 4 כוסות מים (פושרים)
• רבע כוס שמן
• 1 כף מלח
• שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
• לשים את כל חומרי הבצק יחד במשך מספר דקות ,ומעבירים לקערה
• מכסים את הקערה במגבת ונותנים לבצק לנוח / לתפוח במשך כשעה במקום חמים
• לאחר שתפח והכפיל את נפחו, לשים את הבצק שוב
• מניחים להתפחה נוספת במשך לפחות חצי שעה - שוב במקום חמים
• מחלקים את הבצק ל-20 כדורים בערך
• מגלגלים את הכדורים ללחמניות בצורת אליפסה / מאורכות
• משטחים מעט ומניחים על משטח מקומח למשך 10 דקות
• מרתיחים את השמן לטיגון עמוק
• חורצים כל אחת מהלחמניות חריץ לא עמוק באלכסון
• מנמיכים את להבת השמן שרתח לחום בינוני
• מטגנים את הלחמניות כשהסיר מכוסה על צד אחד
• לאחר כ-2 דקות טיגון מצד אחד, מסירים את המכסה ומטגנים מצד שני
• מוציאים ומניחים על נייר סופג
הפריקסה מוכן לאכילה.
תוספות לפריקסה - לפי הסדר:
סלט תפוחי אדמה, מהמרכיבים:
• 4 תפוחי אדמה גדולים ומבושלים וחתוכים לקוביות
• חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
• בצל קטן קצוץ
• 2 כפות שמן
• לימון אחד סחוט
• מעט מלח
• מעט פלפל שחוראו לבן
טונה, ביצים קשות, זיתים ומעל הכל - אריסה וחריף
אפשר גם לימון כבוש
למהדרין - אפשר להוסיף סלט דלעת או גזר
המרכיבים לסלט גזר או דלעת (מערבבים הכל יחד):
• דלעת או גזר מבושלים ומעוכים במזלג
• אריסה חריפה
• כמון
• לימון
• שום כתוב
• קורט מלח
• 2 כפות שמן
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.