המיני טאבלטים מציבים שורה של דילמות. באילו שימושיים מעשיים ניתן להפיק ממנו תועלת ברמת הארגון? מתי בארגון המיני טאבלט יהיה עדיף על סמארטפון או על הטאבלט? מה אומרים אלו שכבר משתמשים בו? מי עושה זאת בארגון? לאלו קריטריונים שרלבנטיים לארגון, חשוב במיוחד להתייחס כשרוכשים מיני טאבלטים? כיצד לאבטח אותם? הנה לקט תגובות של בעלי ניסיון
כך שמענו, מבעלי הניסיון על חידושים, דגשים, טיפים ורעיונות ליישום המיני טאבלט :
יוסי פליישמן, מנהל תחום ה- B2Bבסמסונג ישראל ((054-9742715), אומר שיש לא מעט ארגונים המיישמים מיני טאבלטים בארץ. המגמה העיקרית שהוא מבחין בה, היא שהטאבלטים (והמיני טאבלטים) נכנסו לארגונים באופן הפוך מהרגיל. בדרך כלל, בארגון בוחנים התקני מחשוב ואז מכניסים אותם לשימוש. במקרה זה, המשתמשים ברמות ההנהלה לחצו להכניס מכשירים אלה לשימוש בארגון.
מיני טאבלטים מתאימים לשימוש במיוחד לטכנאים, אנשי לוגיסטיקה ואנשי מכירות העובדים בשטח, שניידות וקלות המכשירים הללו, נותנים להם מענה. כיום קיימות התאמות של מוצרי ניהול ואבטחה, הכוללים מערך MDM (Mobile Device Management) והתאמה לניהול מלאי לטאבלטים. למיני טאבלטים יכולות מגוונות, כמו מסך מגע שעליו ניתן לחתום ישירות, לסמן עליו דברים ואף לדמות כתיבה עם עט סטיילוס.
מעבר לכך, מכשירים אלו מציעים יכולת ריבוי משימות, כמו להעלות שני מסכים המציגים יישומים שונים בו זמנית וכך לעבוד על שניהם במקביל. הארגון צריך למפות את המשתמשים בטאבלטים לפי תפקידים וצרכים, להתאים לכל קבוצת משתמשים את המכשיר הנכון עבורה (מבחינת גודל מסך / יכולות עט / רזולוציה ויכולת מעבד) ואז להכיל את המתודולוגיה הארגונית (אבטחת מידע וניהול). זאת, על ידי מערכות מתקדמות כגון MDM שזמינות היום ונותנות פתרונות אבטחה וניהול מלאים.
מני גרינפלד, מנהל טכנולוגי בלנובו ישראל ((03-9292600) אומר שמכשירי המיני טאבלט נועדו למגזר הפרטי ויכולים לשמש בארגונים רק כמסופונים. המעבדים במכשירים אלה אינם בעלי עוצמת עיבוד גבוהה ואין בהם דגש על אבטחה. הוא לא רואה צורך בהטמעת השימוש במיני טאבלטים בארגון, אלא רק כחלק ממדיניות BYOD, המאפשרת לעובדים להביא מכשיר זה עימם לעבודה.
ההבדלים העיקריים בינם לבין הסמארטפונים החדשים, הוא במחיר ובגודל הצג. הם זולים בהרבה מסמארפונים העולים כ-2,500 ש"ח, לעומת 1,500 ש"ח לדגמי מיני טאבלטים, שהם בעלי צג גדול יותר מזה של הסמארטפון. ביחס לטאבלטים, למיני טאבלטים מערכות הפעלה ומעבדים ברמה נמוכה יותר וההבדל המשמעותי - אבטחה. בטאבלטים קיימת אבטחת מידע, כשבמיני טאבלטים זה לא קיים.
לפי דורון יצחקי, מנהל מחלקת תשתיות ו- CTO, שירותי בריאות כללית (( 03-6944864), כל היתרונות המוכרים של הטאבלטים קיימים במיני טאבלטים. ההבדל העיקרי בו הוא מבחין בין טאבלטים למיני טאבלטים, הוא בחווית המשתמש ובגודל. השימוש במיני טאבלטים יותר אינטואיטיבי, מאפשר לעבוד בצורה טבעית ונוחה יותר. החיסרון הפחות מוכר של מכשירים אלו, הוא ברמת אבטחת המידע. פרצות הקיימות במערכות הפעלה כמו אנדרואיד ו-Apple iOS, מהוות מחסום עיקרי לחדירה בקצב מהיר של המיני טאבלטים לארגונים. לכן, מומלץ להיחשף לטכנולוגיות אלו, מבלי לחבר את המיני טאבלטים לרשת המחשוב הארגונית.
בשירותי בריאות כללית למשל, עושים בכך שימוש במערך ההדרכה, אך מערכי השיעור אינם מחוברים לרשת. מעבר לכך, מדיניות אבטחת המידע בארגון דורשת פתרון לניהול מכשירים מסוג זה בצורה מאובטחת והפרדה בין העולם הפרטי של העובדים לארגוני. דורון מבחין במגמה של התגברות המכשירים ההיברידיים, כמו הפאבלט, שישלבו סוגי מכשירים שונים במכשיר אחד. הסמארטפון והטאבלט ייכללו באותו מכשיר וניתן יהיה להתאימם לפי הצורך.
למעוניינים ניתן לקרוא סיכום מנהלים של התחקיר - המיני טבאבלט שכדאי להכיר
אשמח לקבל משוב והערות לנושא.
קובי שפיבק,
מומחה לקידום מנהלי מידע והעורך הראשי של pCon מציע - תחקיר מקצועי חינם - תחקיר מקצועי חינם - איך לחסוך בהוצאות התקשורת?
קובי שפיבק Bsc., MBA הוא העורך הראשי של תחקירי pCon ואתר pCon-line. כמי שעוסק במחשבים, על מכלול היבטיהם משנת 1976 וכן כמי שכתב וערך למעלה משמונה מאות תחקירים על כל היבטי המחשוב העיקריים, הוא נמנה על אותם אנשים בודדים בארץ ובעולם, שבאמת ובתמים, מבינים לאן הולך עולם המחשוב ומהן השלכותיו המידיות והעתידיות, על אנשים וארגונים. הוא גם פרסם מספר רב של מאמרים במרבית העיתונים הגדולים והמקצועיים, והופיע פעמים רבות בערוצי הטלוויזיה והרדיו המרכזיים. נכון להיום הוא מייעץ למרבית מנהלי המחשוב בארגונים המובילים בישראל, והוא נחשב בעיני רבים, לגורו של המחשוב העסקי.