אם טעמתם פעם אחת בחייכם אלפחורס, לא תשכחו את הטעם כל חייכם. במיוחד אם הן היו עשויות כראוי.
החוכמה הגדולה בהכנה נכונה של אלפחורס, לדעתי, היא לדעת לבחור את ריבת החלב: בשעה שריבות החלב הישראליות הן בעלות טעם "ממוצע", אם תמצאו לכם משהו שמיוצר בארגנטינה - תתכוננו לעופף עם הטעם!
המתכון הבא - לאלפחורס מוצלחים במיוחד. קדימה..
המרכיבים
• 200 גרם חמאה רכה
• 200 גרם אבקת סוכר
• 3 חלמוני ביצה
• 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
• 200 גרם קורנפלור
• 200 גרם קמח
• 2 כפיות אבקת אפייה
• 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
• ריבת חלב
• פתיתי קוקוס
אופן ההכנה
• במיקסר -מעבדים את החמאה והסוכר לתערובת חלקה ואורירית
• מוסיפים את החלמונים וממשיכים לעבד עד להאחדת התערובת
• בקערה נפרדת - מנפים את יתר החומרים (פרט לריבת החלב והקוקוס)
• מוסיפים לתערבות שהתחלנו בערבוב עדין עד להאחדה כבצק
• עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר כשעתיים
• מחממים תנור ל-170 מעלות
• מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ וקורצים עיגולים בגודל הרצוי בעזרת כוס (אני אוהבת 4-5 ס"מ)
• מרפדים תבנית בנייר אפיה
• מניחים את העיגולים בצורה מרווחת על התבנית ואופים כ-12 דקות
• מוציאים מהתנור כאש העוגיות עדיין בהירות במרכז, ומתחילות להזהיב בשוליים
• מצננים בחוץ
• על חצי מכמות העוגיות מורחים שכבה של ריבת חלב.
• מצמידים מעל כל עוגיה כזאת - עוגיה ריקה, ולוחצים מעט
• מגלגלים את העוגיות בקוקוס עד שהוא נתפס
בתיאבון!
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.